Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Guardiola de Berguedà

La calefacció arribarà a l’interior del monestir de Sant Llorenç aquesta primavera

La calefacció arribarà a l’interior del monestir de Sant Llorenç aquesta primavera

El monestir de Sant Llorenç, de Guardiola de Berguedà, tindrà calefacció a partir de la primavera. La Diputació de Barcelona ja ha fet l’encàrrec de la segona fase d’obres a l’equipament, que permetrà, entre d’altres coses instal·lar un sistema de calefacció i un mecanisme per potabilitzar l’aigua.

Les obres formen part del programa d’actuacions de la Diputació de Barcelona per tal de fer possible la posada en marxa de les instal·lacions del monestir. La primera fase es va dedicar als edificis annexes del recinte durant el 2017. Ara bé, instal·lar calefacció a l’interior de l’equipament era un compromís de la Diputació amb l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, l’Ajuntament de Guardiola i Civitas Cultura, que des de fa mesos dinamitza culturalment el complex.

Fonts de la Diputació i el mateix alcalde de Guardiola, Josep Lara, han confirmat a l’Aquí Berguedà que la segona fase de les obres començaran de manera imminent, de manera que el nou sistema de calefacció estarà enllestit a la primavera. Precisament a la primavera està previst que es re-editi el conveni amb Civitas per tal que torni a impulsar la programació cultural estable al monestir. Aquest any, a més, la temperatura de l’interior de l’equipament no serà un problema i, si els gestors ho consideren oportú, es podrà allargar la temporada fins l’hivern.

A banda, a dia d’avui està en marxa el concurs per delegar la gestió de les visites guiades. Fins ara, l’empresa Dinamització del Patrimoni SL en tenia la concessió, però aquest desembre ha acabat el conveni i, segons ha confirmat l’alcalde Lara, s’ha prorrogat el contracte mentre es tramita la convocatòria d’un nou concurs.

Ajuntament de Guardiola de Berguedà Civitas Cultura Diputació de Barcelona Josep Lara Monestir de Sant Llorenç

Estic amb tu

Comentaris