L’Associació Espanyola contra el Càncer crea una nova junta a Berga per potenciar la prevenció i l’atenció

Aquest dijous es presenta oficialment la nova Junta Local de Berga de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). Serà en un acte a la Sala Casino que comptarà amb la presència del regidor de l’àrea de Serveis Socials, Ivan Sànchez, la presidenta de la nova Junta Local, Amèlia Alvera, i la vicepresidenta de la Junta de l’AECC a la província de Barcelona, Cristina Salat. La presentació serà a les 19 hores i consistirà en una conferència titulada “Què necessiten saber sobre el càncer?”, a càrrec de l’oncòleg Dr. Jesús Montesinos.

La primera acció prevista per la nova junta serà la campanya de prevenció del proper 4 de febrer, Dia Mundial contra el Càncer. L’AECC organitzarà una taula informativa a Berga i hi atendrà a totes les persones interessades. L’organització també està preparant la seva participació en diferents campanyes de prevenció i accions solidaries per recaptar diners.

La nova Junta Local, presidida per Amèlia Alvera, té la seva seu a l’Hotel Entitats (antic Centre Cívic), al carrer Mestre Pedret, número 2. L’horari d’atenció al públic és cada primer i tercer dimarts de mes, de 17:30h a 19:30h.

L’AECC, present en més de 2.000 municipis d’Espanya

L’Associació Espanyola Contra el Càncer és una entitat social d’àmbit nacional i privada, sense afany de lucre i declarada d’utilitat pública. Té representació en més de 2.000 localitats d’arreu de l’Estat i suma més de 15.000 voluntaris actius, amb el propòsit de lluitar contra el càncer en totes les seves modalitats, i compta amb més de 147.000 socis. A la província de Barcelona, l’AECC està present en més de 90 municipis.

El treball de l’AECC es desenvolupa sota una filosofia de col·laboració i recolzament mutu amb les autoritats sanitàries, les institucions científiques i aquelles altres entitats que persegueixen una finalitat anàloga a la de l’Associació. Tot plegat, sota els principis d’ajuda, unitat, transparència, professionalitat, independència i dinamisme.

Els objectius principals de l’AECC-Catalunya contra el Càncer són el suport i recolzament al malalt de càncer i la seva família, la prevenció del càncer i la promoció de la salut i el foment de la recerca oncològica de qualitat i propera al pacient.

X