En marxa un servei d’assessorament per detectar clàusules abusives en préstecs i hipoteques

El Consell Comarcal del Berguedà posa en funcionament aquest gener un nou servei d’assessorament adreçat als berguedans que vulguin saber si la seva hipoteca està afectada per les clàusules abusives en préstecs hipotecaris. El nou servei s’implanta com a conseqüència de les informacions que apunten a diversos casos a la comarca en què els ciutadans han d’afrontar cobraments indeguts en préstecs i hipoteques. L’assessorament el farà la Diputació de Barcelona des de la seu del Consell Comarcal del Berguedà a partir del 24 de gener.

Com funciona el servei?

El ciutadà podrà consultar tot allò relatiu a les clàusules terra i altres clàusules abusives relacionades amb els préstecs i crèdits hipotecaris. Després de demanar hora, els assessors li pregaran que porti una sèrie de documentació i analitzaran el seu cas gràcies a un conveni amb el Col·legi d’Advocats de Barcelona. Si finalment, es detecten cobraments indeguts i la persona afectada vol portar el seu cas als jutjats, també serà assessorada per beneficiar-se de la justícia gratuïta.

Per accedir al servei al Berguedà, s’ha de demanar cita prèvia a l’Oficina d’Informació al Consumidor del Consell Comarcal del Berguedà, a través del telèfon 93.821.35.53. La persona encarregada d’atendre els casos individuals serà a les oficines del Consell cada dimecres, de 15.30h a 19.30h.

cartell-clausules-ccbergueda

X