El Consell Comarcal del Berguedà renova el seu web i hi incorpora l’atenció a través de Whatsapp

El Consell Comarcal del Berguedà ha renovat el disseny de la seva pàgina web i hi ha incorporat nous serveis com per exemple la possibilitat d’adreçar-se a l’ens a través de Whatsapp. El president del Consell, David Font, ha explicat aquest matí en roda de premsa que el nou web pretén ser “més modern, visual i àgil” i, a la vegada, facilitar la comunicació entre ciutadà i administració.

A banda del canvi de disseny de la web, el Consell Comarcal també ha optat per canviar el seu logotip i donar força a la paraula “Berguedà”. Segons el president Font, l’ens ha optat per donar un format “més estilitzat i modern” al logotip. A més, ha incorporat un apartat a la seva pàgina web on posa a disposició dels ciutadans el nou logotip i explica les normes a seguir a l’hora d’utilitzar-lo.

Pioners en l’ús de Whatsapp

Els berguedans podran adreçar-se al Consell Comarcal a través de l’aplicació de missatgeria instantània Whatsapp. El nou web ofereix la possibilitat de redirigir l’usuari a la plataforma Whatsapp Web, en cas que navegui des d’un ordinador, o bé directament a l’aplicació mòbil de Whatsapp, en cas que s’hi accedeixi des d’un dispositiu mòbil.

D’aquesta manera, l’usuari es podrà posar en contacte amb el servei d’atenció al ciutadà a través d’un missatge de Whatsapp. El personal del Consell respondrà els missatges rebuts a l’instant, en horari d’atenció al ciutadà (de DL a DJ de 8 a 18.30h, i DV de 8 a 15h), sempre i quan no estigui atenent ciutadans de manera presencial a les oficines. “Seguirem prioritzant l’atenció presencial, però també oferim aquesta nova eina als ciutadans que tinguin algun dubte”, ha dit Font.

Amb el segell InfoParticipa entre cella i cella

La transparència és una de les principals preocupacions del Consell Comarcal. Per això, el nou web també està pensat per millorar en aquest aspecte i, finalment, aconseguir el segell InfoParticipa que el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB atorga als webs d’ajuntaments i consells comarcals de Catalunya després d’avaluar la informació que hi apareix.

A dia d’avui, només 5 consells comarcals dels 42 que hi ha arreu de Catalunya gaudeixen del segell. Per això, amb la nova pàgina web, el Consell Comarcal del Berguedà confia que es podrà afegir a aquest selecte grup de les administracions més transparents del país. “Hem d’aconseguir complir d’una vegada per totes la Llei de Transparència”, ha reiterat David Font. Fins al moment, l’única administració de la comarca que gaudeix del segell InfoParticipa és l’Ajuntament de Gironella.