Berga augmenta fins als 1.000 euros el premi pel guanyador del concurs de cartells de La Patum

Comença el compte enrere per a la celebració de La Patum de Berga. Les bases reguladores del 44è Concurs de Cartells anunciadors de les festes de Corpus ja s’han aprovat i les candidatures ja es poden presentar. Els participants podran presentar un màxim de dos treballs fets amb qualsevol tècnica artística sobre un suport de cartró ploma.

A més, una de les principals novetats del certamen és que la dotació econòmica dels premis augmenta fins als 1.000 euros, en el cas del guanyador, i fins als 300€, en el cas de l’accèssit. Aquest increment prové d’una partida pressupostària de 3.000€ i de tipus participatiu que està gestionada directament pel Patronat de La Patum per decidir a quines accions de la festa cal destinar-hi més diners. En aquest sentit, el Patronat va decidir augmentar l’import destinat als guanyadors del certamen considerant que “podria afavorir a la participació en el concurs”, segons ha explicat la regidora de Patum, Mònica Garcia.

Pel que fa a les normes de presentació, tot i haver de ser obres fetes sobre cartró ploma, els cartells presentats hauran de ser el resultat de l’obra prèviament digitalitzada per evitar les dificultats de dissenys elaborats amb tècniques de relleu o collage en el moment de la seva reproducció i impressió. Enguany, es manté el format vertical i la mida de 38 x 60 cm establerta l’any passat per tal d’afavorir la participació i abaratir els costos d’impressió dels dissenys. A la vegada, en totes les obres hi haurà de figurar obligatòriament la inscripció CIUTAT DE BERGA – LA PATUM – CORPUS DE 2018.

El termini per a la presentació dels treballs finalitzarà divendres, 16 de març de 2018, a les 2 del migdia. El lliurament de les obres es realitzarà a l’Oficina de Turisme de Berga, situada al carrer dels Àngels, 7. Un cop finalitzat el termini de presentació, un jurat tècnic s’encarregarà de revisar els cartells per comprovar el compliment de les bases en la seva totalitat, de manera que les obres que incompleixin qualsevol dels requisits seran desqualificades i no s’inclouran en el procés de selecció dels treballs finalistes.

Posteriorment, un jurat qualificador format per set persones vinculades a les arts visuals i plàstiques seleccionaran entre tres i cinc obres. Les peces finalistes s’exposaran a l’Oficina de Turisme del 25 de març al 8 d’abril i la guanyadora s’escollirà a través de votació popular. El resultat de la votació es donarà a conèixer públicament durant la celebració del Ple extraordinari de l’Ascensió, que es farà el 13 de maig a la sala de sessions de l’Ajuntament de Berga.

Bases del 44è Concurs de Cartells anunciadors de les festes de Corpus

X