La Diputació de Barcelona destina 500.000 euros als municipis afectats per les nevades

La Diputació de Barcelona ha anunciat aquest dijous que obre una línia específica d’ajuts destinats als ajuntaments afectats per les nevades d’aquest febrer. La dotació pretén dotar les petites poblacions de diners per fer front a les despeses necessàries per treure la neu dels camins municipals i, així, assegurar la mobilitat i la seguretat dels veïns.

L’anunci l’ha fet aquest dijous al matí el diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, i el diputat adjunt d’Espais Naturals i alcalde de Cercs, Jesús Calderer, en una reunió a Vallcebre amb els alcaldes del Berguedà afectats pel temporal dels últims dies. També ha assistit a la reunió el president del Consell Comarcal, David Font.

Fàbrega ha recalcat davant els mitjans de comunicació que es tracta d’ajuntaments “petits i amb poc pressupost” i ha afegit que la Diputació vol “garantir l’accessibilitat per a tothom, una xarxa de mobilitat oberta i una resposta a tot el territori”. En la mateixa línia, Jesús Calderer ha explicat que la línia d’ajuts sobre arran de les peticions de diversos municipis de l’Alt Berguedà: “Són els més petits de Catalunya i han de fer front a les despeses necessàries per obrir pistes a masies aïllades i treure la neu dels nuclis urbans, amb gruixos de fins a un metre”.

Els ajuts, inclosos dins el Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, s’atorgaran després de dur a terme la verificació tècnica. A més, si s’escau, es tramitaran pagaments avançats a aquells municipis que ho necessitin. A banda, aquests ajuts poden ser complementats amb altres programes de subvencions, sempre que s’acrediti que no hi ha sobrefinançament.

La Diputació comptarà amb la col·laboració tècnica del Consell Comarcal del Berguedà i de la resta de consells de les àrees afectades.

X