L’ACA modifica el projecte de la depuradora d’Avià i traça fins a 7 quilòmetres de col·lectors

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la constructora OMS-SACEDE preveuen acabar la depuradora d’Avià aquesta primavera. De moment, aquesta setmana ha posat a exposició pública de 30 dies l’actualització del projecte inicial. Tal com ja va avançar aquest diari fa unes setmanes, la finalització de les obres s’endarrerirà perquè s’ha modificat el traçat d’alguns col·lectors. L’objectiu? Adaptar-los a la realitat actual i complir els requeriments de les infraestructures existents per fer viable la seva construcció.

El projecte contempla la construcció d’una depuradora i una xarxa de col·lectors en alta de més de 7.000 metres de longitud. Totes dues obres estan en un estat molt avançat d’execució i garantiran el sanejament d’Avià i dels nuclis de Graugés, el barri de la Creu i el Molí del Castell.

Quan el projecte estigui aprovat es podran finalitzar els treballs, que estan pressupostats en prop d’1,5 milions d’euros i que permetran tractar de manera adequada les aigües residuals del municipi i contribuir a la millora mediambiental del torrent de la Font Calda, la Rasa de Sobrestrada i la riera de Coforb. Quan l’actuació estigui enllestida, Avià podrà deixar de ser l’únic poble de més de 2.000 habitants de Catalunya que no disposa de depuradora.

X