Un llibre en anglès sobre la mineria al Berguedà explica la revolució industrial als nens

The Shiny Black Stone és un llibre en anglès sobre la mineria al Berguedà. Es va presentar divendres passat, 16 de febrer, a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga i s’adreça a nens i nenes com una eina per començar a endinsar-los d’una manera transversal a la revolució industrial que va viure la comarca.

El llibre és el resultat de la feina del grup de treball d’especialistes en anglès del Berguedà, les il·lustracions de Mireia Font i el finançament del Consell Comarcal, l’Ajuntament de Cercs, la Diputació de Barcelona i el Centre de Recursos Pedagògics del Berguedà. El conseller comarcal d’Ensenyament, Llorenç Altozano, va ser l’encarregat de conduir la presentació de divendres passat a la biblioteca.

Aquest projecte ha empès les mestres berguedanes a treballar en cohesió i, com a resultat d’això, els alumnes han pogut visualitzar de manera pràctica la història de la revolució industrial al Berguedà. Els recursos del territori encara són desconeguts per a molts alumnes de la comarca i, per això, les administracions i el sector de l’ensenyament veuen amb bons ulls iniciatives com la publicació de The Shiny Black Stone.

El Consell Comarcal del Berguedà ha explicat en un comunicat que vol continuar aprofundint en la revolució industrial a la comarca. Per fer-ho, seguirà programant visites escolars al Museu Tèxtil de la Colònia Vidal, a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou, al Tren del Ciment -que recorre els Jardins Artigues i el Museu del Ciment- i al Museu de les Mines de Cercs. En aquesta línia, s’està acabant d’enllestir el calendari de les visites pel tèxtil i la mineria d’aquest curs.

X