Carrers tallats i dotze punts de potassa a Berga per evitar accidents i facilitar la retirada de neu

La neu ha arribat a Berga aquesta matinada i l’Ajuntament de la ciutat ja ha posat en marxa el Pla d’Actuació Municipal per combatre aquest tipus d’episodis.

D’entrada, durant tota la nit s’han mobilitzat alguns dels efectius de les brigades i s’aniran incorporant més personal de manteniment, jardineria, equipaments esportius i neteja viària amb el pas de les hores. La brigada aparcarà excepcionalment les tasques de neteja ordinàries i prioritzarà la retirada de la neu de la via pública, els accessos dels centres sanitaris i residencials de la tercera edat, i les entrades a les escoles i els instituts.

La ciutat també patirà el tall de diversos carrers que poden complicar la circulació. És el cas, per exemple, de la baixada de l’Hospital Sant Bernabé, que quedarà inhabilitada; el carrer Quim Serra, entre l’ambulatori i la gasolinera Pedraforca; i el camí que enllaça el polígon industrial de la Valldan i la carretera cap a Sant Llorenç de Morunys.

A banda, fins a dotze contenidors de matèria orgànica s’ompliran de potassa a disposició dels veïns i veïnes que en necessitin. Els punts de potassa són al carrer Roca de la Pila (davant de l’Escola de Sant Joan), La Valldan, la plaça de la Font del Ros, el Carrer de Fumanya, el carrer de Guillem de Berguedà, el passeig de la Pau (davant la parada de taxis), la plaça del Forn, la plaça de Sant Pere (davant l’Ajuntament), la plaça de Santa Magdalena, la plaça de Viladomat (davant el sindicat), el passeig de la Indústria (davant l’ambulatori) i a la plaça Gernika (davant l’institut).

El consistori berguedà demana la col·laboració de la ciutadania a l’hora de mantenir netes les voreres d’accés als habitatges i immobles. També es demana extremar la precaució a l’hora de transitar pels carrers de la ciutat i es recomana evitar els desplaçaments innecessaris amb vehicles, sempre que sigui possible.

Per últim, s’aconsella als veïns i veïnes que segueixin la informació meteorològica i del trànsit a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials per tal d’evitar riscos innecessaris.

X