Protecció Civil cancel·la tot el transport escolar aquest dimecres davant la previsió de noves nevades

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha decidit suspendre de forma generalitzada a tot el país el transport escolar durant tot aquest dimecres, 27 de febrer. També es demana als catalans que evitin substituir el transport públic pel privat en zones que estiguin nevades.

Aquest dimarts, després de les fortes nevades que han caigut al Berguedà durant tota la nit i que han fet acumular gruixos de més de 20 centímetres en alguns punts de la comarca, el Consell Comarcal ja s’ha vist obligat a bloquejar el transport escolar al Baix Berguedà. Les línies que acostumen a portar més d’un centenar d’alumnes als instituts de Puig-reig i Gironella i les escoles de Puig-reig, així com també les rutes de Creu Roja que transporten infants als centres d’educació especial, han quedat suspeses per culpa de l’episodi de nevades.

Dimecres, però, el Servei Meteorològic de Catalunya apunta a nevades generalitzades per tot el territori català i, per això, Protecció Civil preveu cancel·lar les línies d’arreu del país. En consonància, molts centres educatius no tindran activitat lectiva però, en canvi, oferiran acollida als alumnes que decideixin anar a classe.

Els centres de salut reprogramaran visites

Els centres de salut de Catalunya activaran un protocol de reprogramació de visites per les persones que no puguin desplaçar-s’hi demà. El telèfon 061 del Departament de Salut atendrà les consultes d’aquelles persones que tinguin dubtes sobre si han d’anar a urgències. Ara bé, el 061 no serà un canal per reprogramar visites, sinó simplement per atendre consultes concretes. Per reprogramar cites els pacients s’hauran de posar en contacte amb el propi centre.