El Consell Comarcal estén a l’escola concertada el programa que acosta l’alumnat als esports de neu

El Consell Comarcal del Berguedà ha estès a les escoles concertades de la comarca el programa Esport Blanc Escolar, un projecte educatiu i esportiu que acosta l’alumnat de primària a la neu. La iniciativa es porta a terme des de mitjans de gener en 19 centres de la comarca i beneficia 416 alumnes, la qual cosa converteix el Berguedà en la comarca del Pirineu català que més escolars acosta a la neu. El Consell Comarcal, el Consell Esportiu i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern col·laboren per fer realitat el programa.

Fins ara el projecte era una realitat a tots els municipis, però només arribava a centres públics. A partir d’aquest any el Consell Comarcal aposta per “la igualtat de centres i alumnes” i estén el servei a les escoles concertades. “S’ha decidit que cap centre quedi exclòs del programa, sigui quina sigui la seva naturalesa”, explica l’ens en un comunicat.

D’aquesta manera, i a través d’una prova pilot, aquest any podran gaudir del programa Esport Blanc Escolar un total de 99 alumnes de tercer curs de centres concertats del Berguedà. Es tracta de 50 alumnes de Vedruna Berga, 22 escolars de l’Escola Xarxa de Berga, 17 nens i nenes de l’escola FEDAC de Gironella i una desena d’infants de l’escola Sant Martí de Puig-reig. Aquesta iniciativa pilot es desenvoluparà els propers dies 12,13 i 14 de març on els alumnes realitzaran una sessió d’esquí nòrdic, una d’esquí alpí i una de surf de neu.

El projecte té com a objectius educar mitjançant l’esport a l’aire lliure, respectar i gaudir del medi natural, adquirir habilitats, ajudar en la formació integral dels alumnes, aprendre la tècnica dels esports de neu i aconseguir que tots els alumnes tinguin l’oportunitat d’aprendre a esquiar.