La nevada d’aquest dimecres ha obligat a tallar la C-16 entre Berga i Bagà durant més d’una hora

imatge d'arxiu

Ha parat de nevar, sí. Però el Berguedà encara viurà unes hores de restriccions viàries. D’entrada, la circulació a la C-16 entre Berga i el túnel del Cadí ha quedat tallada durant més d’una hora per la presència de neu o gel a la carretera. Ha estat entre dos quarts de quatre i dos quarts de cinc de la tarda aproximadament.

La via és un dels quatre trams de Catalunya que el Servei Català de Trànsit ha decidit tallar un cop ha parat de nevar. No és l’únic tram del Berguedà: la BV-4024 entre Bagà i Coll de Pal també. Les altres dues carreteres per on no es pot circular són la GIV-5201, entre Viladrau i Sant Marçal de Montseny, i la C-37, entre el pont d’Armentera i Santa Maria de Miralles.

A hores d’ara, la C-16 és l’única de les quatre vies que s’ha reobert. Això sí, per circular-hi, calen cadenes.

Cadenes en 71 trams de Catalunya

A banda, es manté l’obligatorietat de cadenes o pneumàtics de neu per als vehicles que circulin per altres carreteres del Berguedà com la C-26 o la BV-42141. Cal dur equipaments especials a la C-26 des de Berga fins a Solsona (passant per Avià, l’Espunyola i Montmajor) i des de Berga fins a Ripoll (passant per Vilada i Borredà). També són segueixen sent necessàries les cadenes a la carretera entre Berga i Sant Llorenç (la LV-4241 i la BV-4241) i la via entre Gósol i Tuixent (C-563).

X