El Berguedà, la comarca del Pirineu català que més alumnes de primària porta a la neu

Un total de 416 alumnes de 19 centres educatius del Berguedà comencen a partir del 15 de gener les activitats del programa “Esport Blanc Escolar”. Aniran a la neu gràcies a un projecte que apropa els esports d’hivern a l’alumnat de 3r i 4t de primària de les escoles del Pirineu català. El Berguedà, en concret, és la comarca pirinenca que més alumnes i aporta.

L’alumnat realitzarà 8 sessions pràctiques (3 d’esquí nòrdic, 3 d’esquí alpí i 2 de surf de neu). Les activitats són curriculars i estan integrades dins el programa d’Educació Física. Els tècnics responsables han passat per un concurs públic en el qual es tenen en compte diversos aspectes formatius. Tots el tècnics estan en disposició de la màxima titulació, tenen experiència, prioritzen de la part més lúdica de l’aprenentatge i fan la valoració de cada sessió a raó de l’evolució individual de cada participant.

El transport dels alumnes a les estacions d’esquí de Lles de Cerdanya i La Molina es farà amb autocars i també amb serveis de taxi. La iniciativa està coordinada pel Consell Comarcal del Berguedà, el Consell Esportiu del Berguedà i els tècnics de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.

Esport Blanc Escolar té com a objectius educar mitjançant l’esport a l’aire lliure, respectar i gaudir del medi natural, adquirir habilitats, ajudar en la formació integral dels alumnes, aprendre la tècnica dels esports de neu i aconseguir que tots els alumnes de les comarques pirinenques tinguin l’oportunitat d’aprendre a esquiar.

X