Ballús Desinfecció Ozó

Vilada, Política

Vilada organitza tres assemblees populars per fer camí cap a uns pressupostos participatius

Vilada organitza tres assemblees populars per fer camí cap a uns pressupostos participatius

Tres assemblees amb els veïns i veïnes per escoltar deliberar i construir un model de poble pel futur. Aquesta és la nova proposta de l’Ajuntament de Vilada, batejada com ‘Re-pensem Vilada’, per intentar “implicar el poble en temes públics” i “generar una major cohesió social”, segons ha explicat a l’Aquí Berguedà el regidor de Participació Ciutadana, Quim Espelt. L’objectiu final no és altre que caminar cap a un Consell de Poble, un reglament de participació ciutadana i uns pressupostos participatius de cara al 2019.

La primera assemblea serà aquest dissabte, dia 10 de març, a les 17h al Casal Pirinenc. S’hi farà una xerrada introductòria sobre com participar en municipis petits i els beneficis per a la cohesió que això aporta. Seguidament, es farà una taula rodona d’experiències per conèixer el Consell de Barri i pressupostos participatius de la Floresta, i els pressupostos participatius d’Avià. I per acabar es farà una dinàmica participativa per desenvolupar quina seria la millor manera per participar a Vilada. Les conclusions que es treguin de cada assemblea quedaran per escrit i serviran com a pautes per constituir el Consell de Poble i redactar el reglament de participació.

Quim Espelt ho té clar: “Hem de ser capaços d’escoltar, deliberar i construir un model de poble pel futur, de parlar sobre què hauria de ser el poble en els propers anys en tots els àmbits”. Per això, el regidor confia que participin en aquestes assembles persones de tots els sectors: “Més que la quantitat de persones que hi vinguin, és important que tots els àmbits hi quedin representats”.

‘Re-pensem Vilada’ és un projecte organitzat per la regidoria de participació ciutadana de l’Ajuntament de Vilada i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Ajuntament de Vilada assemblees populars Participació ciutadana Quim Espelt Re-pensem Vilada

Estic amb tu

Comentaris