Vuit ANC del Berguedà demanen que s’aturin les eleccions al Secretariat Nacional de l’Assemblea

L’exclusió d’alguns dels candidats a representar l’Assemblea Nacional Catalana a nivell nacional i territorial per haver participat en tertúlies polítiques està sent objecte de debat i polèmica en les darreres hores. Noms com el d’Antonio Baños o el de Pere Camps han quedat fora de la cursa electoral i, això, ha fet aixecar les orelles al Secretariat de l’ANC a Manresa, que ha vist com el solsoní Marcel·lí Corominas ha quedat exclòs de la cursa, la qual cosa deixa tota la comarca del Solsonès sense representació a les eleccions.

La protesta també ha arribat al Berguedà, on vuit secretariats territorials han acordat donar recolzament al posicionament de l’ANC Manresa. Es tracta de les Assemblees de Cercs, Guardiola de Berguedà i Sant Julià de Cerdanyola, La Pobla de Lillet, Bagà, Casserres, Vallcebre, Avià i Saldes. A més, tots aquests secretariats berguedans afegeixen una sèrie de precs a la protesta. Volen que les votacions electròniques siguin aturades i que es posin els comptadors a zero; que es readmetin les candidatures excloses; i que la Junta Electoral dimiteixi, s’aturi el procés electoral i es nomeni una nova junta.

Des de Manresa, el secretariat bagenc demana que s’exposin públicament els motius exactes que han provocat les exclusions. També demanen saber perquè s’exclou alguns candidats “i no se n’exclouen altres que han aparegut igualment als mitjans de comunicació i a les xarxes socials”. Fins que no s’informi de tot plegat, l’ANC de Manresa demana “una rectificació urgent” per tal que els candidats exclosos puguin formar part de les candidatures.

WhatsApp Image 2018-03-14 at 15.37.33

X