Els Castellers de Berga enceten temporada descarregant un 3 de 7 molt segur a Igualada

Els Castellers de Berga han participat aquest diumenge en la diada de les Cotxeres a la plaça de Catalunya d’Igualada, just davant el magnífic local d’assaig dels Moixiganguers. Era la primera actuació d’aquesta temporada per als castellers berguedans i la segona ocasió que la colla actuava a la capital de l’Anoia. Ho van fer amb bones sensacions, descarregant el primer castell de 7 de la temporada.

Després d’un pilar de 4 inicial per reivindicar la llibertat dels presos polítics, la colla va descarregar un 3 de 7 molt sòlid. En segona i tercera ronda, els de la camisa blava van descarregar un 4 de 6 amb agulla i un 4 de 6, mentre que en ronda de pilars van estrenar un rejovenit i alleugerit pilar de 5. Per tancar l’actuació, els berguedans van fer un pilar de 4 de dol, en honor a l’activista social Manela Quesada, que havia mort tràgica i sobtadament hores abans a Berga.

Per la seva banda, els Moixiganguers d’Igualada van completar una actuació excel.lent, descarregant dos castells amples de 7 pisos –el 5 i el 7 de 7– i descarregant el 3 de 8. Aquest darrer castell és la primera pedra del gran objectiu de la temporada dels igualadins: descarregar per primera vegada un castell de 9 pisos, el 3 de 9 amb folre.

La setmana vinent, els Castellers de Berga actuen a la comarca. Participaran en una actuació que ja és un clàssic cada temporada, a la Fira de Sant Josep de Gironella, i ho faran acompanyats dels Picapolls de la Gavarresa.

3d7 cdberga igualada

X