Bagà eixuga els 200.000 euros de deute a proveïdors que acumulava des de l’any passat

L’Ajuntament de Bagà ha eixugat els 200.000 euros que acumulava de deute a proveïdors de l’any 2017. El motiu d’aquesta acumulació de factures sense pagar és el canvi de secretari que el consistori va patir la primera meitat de l’any. La secretària que hi havia fins al moment va deixar la feina i l’Ajuntament va quedar sense aquesta figura durant uns mesos. A principis d’estiu, la plaça vacant va ser finalment ocupada per una altra persona.

Malgrat tot, els mesos que l’Ajuntament va estar sense secretari van fer que s’acumulés un deute que és “excepcional”, ha recalcat el regidor Lluís Casas en declaracions a l’Aquí Berguedà. El problema no era que l’Ajuntament no tingués diners per pagar les factures, sinó que els tràmits per efectuar els pagaments estaven encallats. No hi havia ningú amb competències per ordenar-ho.

Aquest març, i amb la voluntat d’eixugar aquest deute amb els proveïdors, l’equip de govern (Compromís per Bagà) ha passat per Ple ordinari el pagament de totes les factures endarrerides. Com que es tracta de deutes de l’any passat, la seva liquidació s’havia de sotmetre a aprovació plenària. La sessió va comptar amb la presència dels regidors de l’equip de govern i el representant d’ERC. Els regidors del grup de Convergència, en canvi, van ser els grans absents. No hi va haver problema per aprovar l’acció.

Ara, amb els pagaments aprovats per Ple, el consistori ha procedit a efectuar les transferències. Com que els diners eren a les arques municipals, no hi ha hagut cap problema per acabar amb l’endeutament i el període mitjà de pagament a proveïdors s’ha situat als 60 dies. A més, també s’han efectuat tots els pagaments a proveïdors dels mesos de gener i febrer, de manera que el consistori s’ha posat al dia, a l’espera de tancar aquest març i assumir les factures pertinents.