El Patronat de la Patum rep el Premi Plàtan per la mala gestió comunicativa de la crisi dels Plens

El Patronat de la Patum és el Premi Plàtan d’enguany. La regidora de Patum, Mònica Garcia, va recollir el premi aquest dijous en nom de l’ens en un acte celebrat a la sala d’actes del Centre Cultural el Casino de Manresa. La periodista de Betevé Aurora Rodríguez va presentar la cerimònia, que va comptar amb Ricard Ustrell com a convidat estel·lar.

El Premi Plàtan s’atorga anualment a la persona, entitat o institució que durant l’any anterior -en aquest cas, el 2017- hagi posat més traves davant la sol·licitud d’informació per part de la premsa de la Catalunya central. Segons el Col·legi, enguany el guardó recau al Patronat de la Patum per “evidenciar la poca transparència durant la crisi que la comparsa dels plens va viure a principis de l’any passat”.

En la mateixa nota explicativa, el Col·legi ressalta “la perplexitat dels periodistes locals” per no poder accedir a les reunions de l’ens i, per tant, haver de cobrir les informacions a base de notes de premsa i filtracions d’alguns dels membres.

La regidora Garcia va recollir el premi a Manresa i, per aquest motiu, no va poder assistir al ple ordinari d’abril. Malgrat tot, durant la sessió plenària, l’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, va llegir el discurs que Garcia també va llegir en el moment de recollir el premi. El govern va assumir “amb esportivitat” el premi Plàtan però també va enviar un missatge als mitjans: “Ens agradaria que els mitjans mostressin el mateix interès per parlar d’iniciatives com el Consell d’Infants que el que mostren pels acords que pren el Patronat cada mes”.

El Premi Plata d’enguany -el guardó positiu- ha anat a parar al cos dels Mossos d’Esquadra per la política de comunicació que van seguir després dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Segons el Col·legi, “des del primer moment d’aquella tarda d’agost, per a la població va ser primordial estar informats i, a mida que passava la tarda, tant mitjans de comunicació com la ciutadania van adonar-se que la informació més important s’anava aportant des del compte de Twitter dels Mossos d’Esquadra, @mossos”. I afegeixen que “els mitjans de comunicació van poder assistir a diverses rodes de premsa que van donar resposta a tots els dubtes dels periodistes que allà s’hi van reunir, d’arreu del món, responent en català, en castellà i en anglès”.

X