Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

Berga

Marta Armengou declara a Berga pels fets del 3-O: “No he fet mal ni he dit res de dolent a ningú”

Marta Armengou declara a Berga pels fets del 3-O: “No he fet mal ni he dit res de dolent a ningú”
Marta Armengou, a la sortida dels Jutjats de Berga, aquest matí. MARC CANTURRI

La professora de Berga Marta Armengou ha declarat aquest dimecres al matí com a investigada pels fets que van passar el 3 d’octubre en un bar del passeig de la Indústria que va obrir malgrat l’aturada general que s’havia convocat. Una de les clients del bar -exalumna d’Armengou- va denunciar la professora, a qui acusa d’haver-la increpat i coaccionat. La Fiscalia ha citat a declarar l’acusada, la denunciant, una amiga de la denunciant que estava amb ella en el moment dels fets i la propietària del bar.

El judici s’ha celebrat a les 13h del migdia i enmig d’una gran expectació. Prop d’un centenar de persones s’han concentrat a les portes dels Jutjats de Berga per donar suport a la professora, en una mobilització convocada per l’ANC de Berga i Òmnium Cultural. Entre els concentrats, hi havia membres de totes dues entitats, familiars de l’acusada, amics i, fins i tot, l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós.

jutjats-marta-armengou

A 1/4 de 3 de la tarda, una hora i quart després d’entrar a l’edifici, Marta Armengou n’ha sortit. Abans ho havien fet la denunciant i les dues testimonis -propietària i client-, però per un altre accés. Armengou, que ha estat rebuda amb aplaudiments pel centenar de persones que es concentraven davant els Jutjats, els ha donat les gràcies i ha assegurat que la declaració havia anat “bé”: “He dit la veritat del que va passar. No he fet mal a ningú ni he dit res de dolent a ningú. Us agraeixo el suport que he rebut aquests dies. Força i endavant!”.

Estic amb tu

Fonts judicials han explicat més tard que tant la propietària del bar com l’altra testimoni no recordaven que Armengou els increpés o els coaccionés d’alguna manera. Així doncs, la denunciant, de 22 anys, ha estat l’única declarant que ha apuntat directament a la professora.

Per la seva banda, Armengou ha recalcat que ella va recordar a la denunciant i la seva acompanyant que “aquella aturada no es feia per la independència, sinó pel que havia passat l’1 d’octubre”. La jutgessa ha insistit en demanar a la investigada si havia pressionat a la gent del bar perquè tanquessin, però la resposta d’Armengou sempre ha estat que no: “Ni jo ni cap de les persones que m’acompanyaven ho vam fer”. Per tot plegat, la berguedana espera que el cas s’arxivi.

La seva advocada, Eva Pous, ha posat en qüestió que a un cas com el de la Marta se l’hagi de jutjar per delicte d’odi. “És preocupant que a ple segle XX s’estigui intentant perseguir la llibertat ideològica amb delictes d’odi“, ha dit, després del judici. I ha afegit que “ells -l’Estat- ho aniran provant fins que els surti bé”. En la mateixa línia, Pous ha assegurat que “aquest cas no hauria d’haver arribat als jutjats” i que “si posem una mica de seny, aquest procediment no hauria de continuar”, malgrat que “en vista dels antecedents, no seria sorprenent que s’allargués”.

marta-armengou-jutjats

3-O aturada general citació declaració Jutjats de Berga Marta Armengou professora de Berga

Comentaris