L’estelada, els llaços grocs i la pancarta pels presos tornen a lluir a la façana de l’Ajuntament de Berga

Regidors de l’Ajuntament de Berga i representants de les entitats sobiranistes han recol·locat aquest dimarts a la tarda l’estelada, els llaços grocs i la pancarta pels presos polítics que uns vàndals van arrencar amb força la matinada de dilluns a dimarts. Va ser en la concentració que, des de fa setmanes, cada tarda organitzen l’ANC de Berga i Òmnium Cultural per reivindicar l’alliberament dels presos polítics.

L’acte, a més, va comptar amb un discurs final a càrrec d’un membre del Comitè de Defensa de la República (CDR) de Berga. El manifest va lamentar “la persecució” que estan patint els CDRs d’arreu de Catalunya i va acabar demanant “respostes pacífiques per reivindicar els nostres drets”.

Hores abans, l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, va explicar a l’Aquí Berguedà que la decisió de tornar a col·locar els símbols a la façana de l’Ajuntament va ser aprovada per 16 dels 17 regidors del consistori. Només s’hi va oposar la regidora del PSC, Rosalia Monroy, que ja ha expressat la seva disconformitat amb el procés independentista i la defensa dels presos polítics en diverses sessions plenàries.

Venturós, a més, va assegurar que la retirada de l’estelada, els llaços i la pancarta, de nit i a la força, és “una mostra més de la manera de fer i actuar d’aquestes persones que formen part de la doctrina unionista”. En la mateixa línia, Venturós considerava que l’acció és “un autèntic despropòsit”, ja que “atempta contra el principi bàsic de la llibertat d’expressió”.

aj-berga-llibertat-presos-politics