El govern de Berga planteja una inversió d’uns 150.000 euros per enquitranar punts de la ciutat

El govern de la CUP a l’Ajuntament de Berga proposa una inversió de 150.000 euros per enquitranar alguns punts de la ciutat i seguir treballant en el manteniment dels carrers de cara a aquest any 2018. Així ho va explicar aquest dimarts l’alcaldessa, Montse Venturós, en resposta a una de les preguntes que els ciutadans li van fer a través del Facebook Live de l’Aquí Berguedà.

Els forats als carrers i el mal estat d’alguns punts de la ciutat va ser una queixa recurrent durant l’entrevista a Venturós. L’alcaldessa va admetre que des de fa anys “hi ha hagut un descuit continuat pel que fa al manteniment dels carrers”, i ara, diu, se’n paguen les conseqüències. A banda, va explicar que la sal i els productes que s’utilitzen després de les nevades per retirar la neu dels carrers i restablir la normalitat malmeten severament el quitrà i el paviment.

Per tot plegat, l’equip de govern de la CUP planteja una inversió d’uns 150.000 euros per destinar a una campanya de manteniment de carrers i enquitranat aquest any. La xifra dobla els 80.000 euros que ja es van utilitzar l’any 2017 pel mateix motiu i haurà de ser ratificada dins els pressupostos d’enguany, que encara queden pendents d’aprovar. En aquest últim aspecte, Venturós va aclarir que la CUP va presentar una primera proposta a l’oposició a mitjans de desembre, però a dia d’avui encara queda pendent d’aprovar el pressupost autònom de l’hospital, i això impedeix que els pressupostos totals de Berga es puguin sotmetre a aprovació plenària.

Pel que fa a la campanya prevista en matèria de paviment, l’alcaldessa va recalcar que, amb els 150.000 euros previstos, es podrà avançar en aquest aspecte però no es podrà arribar a tot arreu. “En obra pública, aquests diners no acaben sent tant com el que ens imaginem quan venim de l’àmbit particular”, constatava.

Supressió de barreres arquitectòniques de la Font del Ros

L’equip de govern també preveu actuar en la supressió de barreres arquitectòniques de la Font del Ros en el decurs del 2018. Una de les seguidores del Facebook Live de l’Aquí Berguedà va preguntar a Montse Venturós per la supressió de les barreres en aquesta zona, i l’alcaldessa va confirmar que és un dels punts que el consistori té en ment, com també el Barri Vell, per exemple.

Tal com ja es va fer l’any passat, el govern de la CUP preveu utilitzar els ingressos que generi la zona blava per suprimir barreres arquitectòniques. “És un tema que s’ha anat treballant cada any. Vam començar a la ronda de Queralt i l’any passat vam treballar al passeig de la Pau. Aquest any intentarem anar baixant fins a arribar a la Font del Ros“, va afirmar la batllessa.

A l’inici del mandat, Montse Venturós va poder palpar la crua realitat de la ciutat pel que fa a les barreres arquitectòniques. Va complir la promesa que els alcaldables havien fet durant el debat electoral de l’Aquí Berguedà a Ramon Prat, un veí de la ciutat que va demanar al futur alcalde o alcaldessa que l’acompanyés a fer un volt per la ciutat en cadira de rodes. Aquest dimarts, durant el Facebook Live, Venturós va recordar l’impactant experiència: “Hi ha molta feina a fer en aquest sentit. Fins que no et poses a la pell de les persones que van en cadira de rodes, no veus que hi ha unes mancances impressionants i que hi ha zones on, per a aquestes persones, és absolutament impossible accedir“.

X