Ramon Minoves (PDeCAT): “No demanem la dimissió de Ribera, sinó canvis en l’estructura de la Policia Local”

El grup municipal del PDeCAT-CDC ha negat aquest dimarts en roda de premsa que el que busca amb la reprovació de Francesc Ribera com a regidor de Governació sigui la seva dimissió. “Exigim canvis en l’estructura de la Policia Local i en l’entramat de coordinació amb l’equip de govern”, ha explicitat el portaveu del grup, Ramon Minoves.

Segons Minoves, la moció de reprovació –que es debatrà en el proper ple, el 3 de maig- pretén ser “un toc d’atenció” i “donar a conèixer una situació que ens preocupa”. El portaveu, a més, considera que el motiu pel qual s’ha arribat a aquest punt és “la deixadesa en el seguiment per part del mateix regidor” i, per això, cal un nou model d’organització. “Si s’ha de replantejar, es fa. Hi ha tècnics municipals que ens poden assessorar, però la iniciativa l’ha de prendre l’equip de govern”, ha afegit.

El primer pas, ha dit Minoves, és “reconèixer que hi ha un problema en la coordinació entre equip de govern i Policia Local”. Un cop s’hagi reconegut, el PDeCAT-CDC creu que s’ha de començar a treballar en un nou model organitzatiu. “Si la cosa va per aquest camí, ens hi trobaran, i podrem arribar a un consens per trobar solucions”, ha conclòs.

La moció de reprovació contra Francesc Ribera s’ha entrat al registre aquest matí després que el regidor Ribera es reunís amb els portaveus de la resta de formacions del plenari i els donés totes les informacions que té a l’abast sobre els atacs vandàlics que van patir els símbols independentistes del centre de la ciutat la matinada del 8 al 9 d’abril. Segons el PDeCAT-CDC, “la informació que s’ha donat en aquestes reunions posa en evidència que el sistema de seguretat municipal no funciona“.

X