La Patum 2018 ja té les quatre parelles d’administradors

Ha costat, però ja tenim administradors per a la Patum 2018. La regidoria de Patum va comunicar ahir a la resta de components del Patronat de la festa que les quatre parelles d’administradors d’aquest any ja estan definides. En les últimes setmanes, des del consistori s’havia iniciat una campanya comunicativa per engrescar nuvis a viure l’experiència de ser administradors, davant l’evident dificultat per trobar-ne. Fins aquesta setmana només hi havia dues parelles, però ahir s’hi van afegir les dues que faltaven.

La regidora de Patum, Mònica Garcia, ha reconegut en declaracions a l’Aquí Berguedà que cada vegada costa més trobar parelles disposades a ser administradors. Garcia ho associa a un canvi d’hàbits i costums. D’entrada, no hi ha tants casaments com anys enrere. I, a més, la tradició de complementar el casori amb l’experiència de fer d’administradors s’està perdent. Per això, la regidora de Patum considera que, de cara a propers anys, caldrà replantejar la tradició amb l’objectiu de fer-la més atractiva per a les parelles que enguany es casen.

Els administradors tenen l’obligació d’assistir al Ple de l’Ascensió, a les misses majors, a les Patums de Lluïment de dijous, divendres -Patum infantil- i diumenge, al lliurament de premis del concurs de cartells i el concurs de dibuix infantil, a l’entrega de Títols de Patumaire i Patumaire d’Honor i als salts de la passada de dissabte que es realitzaran davant els seus domicilis o en el punt del recorregut que hagin escollit. A banda, pel que fa a la Festa dels Elois, també es requereix la seva assistència en les passades de dissabte i diumenge, en l’ofici i en el Ballet de Déu de la Boda Típica de l’Alt Berguedà.

X