Llegeixen la carta de Jordi Sànchez als patumaires pels altaveus de la plaça abans del primer salt de plens

El primer salt de plens de la Patum 2018 ha tingut una reivindicació sorpresa. Abans de l’inici del salt, s’ha llegit, a través dels altaveus de la plaça, la carta que Jordi Sànchez va adreçar als patumaires. El record s’ha produït enmig d’una Patum completa especialment reivindicativa, que ha començat amb la plaça tenyida de groc i amb els patumaires lluint milers de pancartes amb el lema: “Estem amb vosaltres”.

 

La reacció de la plaça ha estat espectacular. Els càntics s’han solapat. Algunes zones cridaven “Llibertat presos polítics”, d’altres “Independència” i, així, amb tota mena de càntics. També se sentia algun xiulet en punts molt concrets de la plaça. Els familiars, per la seva banda, aplaudien des del balcó al ritme dels càntics. El moment s’ha allargat diversos minuts. De fet, el locutor ha hagut de parar de parlar en diverses ocasions davant els crits de la plaça.

Jordi Sànchez va saltar de ple l’any passat i en guarda un molt bon record. El fins fa poques setmanes president de l’Assemblea Nacional Catalana defineix en la carta a la Patum que el salt va ser “el moment més intens i emotiu de totes les festes populars que he viscut”. Sànchez també lamenta que “el jutge Llarena” li impedeixi “reincidir com a ple en un dels salts del 2018″. Malgrat tot, l’expresident de l’ANC confia ser a Berga per Corpus “d’esperit”, des de la seva cel·la de Soto del Real.

Aquesta és la carta de Jordi Sànchez adreçada als patumaires

X