La Patum reconeix “el treball ingent i constant” per la cultura popular dels 16 presos polítics i exiliats

Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell, Carles Puigdemont, Antoni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Clara Ponsatí, Anna Gabriel i Marta Rovira. Tots ells han estat homenatjats aquest dissabte al migdia a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Berga.

Ha estat en el tram final de l’acte d’entrega de títols de Patumaire i Patumaire d’Honor d’aquest 2018, que reconeix a les persones que celebren 10 i 25 anys en una comparsa de la Patum. A banda, aquest any l’Ajuntament de Berga farà arribar un diploma a les famílies dels presos i exiliats per raons polítiques. Hi diu el següent: “La festa de La Patum de Berga reconeix i agraeix el treball ingent i constant a favor de la cultura catalana i la dignitat del poble”.

La regidora de Patum, Mònica Garcia, ha llegit, un per un, els noms de les 17 persones reconegudes. Els assistents, que han omplert la Sala de Plens i bona part del passadís i les escales que hi donen accés, han ovacionat els presos i exiliats, nom per nom. No han pogut recollir el diploma, però l’alcaldessa, Montse Venturós, ha assegurat que l’Ajuntament s’encarregarà de fer-los arribar a les persones del seu entorn proper.

ovacio-presos-ajberga-patum

X