Berga, Cultura

Montse Venturós lamenta que la llei actual “acompanya molt poc” al finançament dels Castellers de Berga

Montse Venturós lamenta que la llei actual “acompanya molt poc” al finançament dels Castellers de Berga

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, creu que “cal buscar la llicència d’activitat que millor s’ajusti a les necessitats dels Castellers de Berga” i que permeti a la colla autofinançar-se amb activitats extraordinàries. La batllessa ho va explicar en l’apartat de precs i preguntes del ple de juny.

Venturós també va aprofitar la intervenció per posar de relleu el motiu que va impedir que els Castellers obrissin el Cine Catalunya els primers dos dies de Patum: “La legislació actual acompanya molt poc al finançament d’aquestes entitats”. La batlessa, a més, ha afirmat que “l’entitat vol tenir-ho tot legalitzat” i, per això, ara caldrà buscar la llicència oportuna perquè així pugui ser.

Per Corpus, la colla va poder obrir de divendres a diumenge gràcies a la llicència de cinematògraf que té el cine i que, des del 2016, està a nom de l’entitat castellera. Quan la colla va convertir l’antic cinema en la seva seu social van quedar-se amb la llicència que anteriorment tenia l’empresa del cine a través d’un canvi de nom.

Abans de l’arribada dels Castellers, el cinema oferia servei de bar sempre i quan l’activitat principal fossin les projeccions a les sales. Per això, aquesta Patum la colla va decidir impulsar un festival de cinema mut a la sala gran de l’antic cinema per tal de poder fer barra, tal com tenia previst.

El president de l’entitat, Ignasi Ballús, va explicar a l’Aquí Berguedà que no haver obert per Corpus hauria estat “un problema bastant greu” per a l’entitat. “Nosaltres no obrim per fer diners, sinó per finançar les activitats que fem durant l’any”, reivindicava la setmana passada.

Mentrestant, a l’Ajuntament no hi ha discussió: s’ha de donar suport a la colla però s’ha de fer dins la llei vigent. Segons l’alcaldessa, el primer pas serà que la colla defineixi bé com es vol finançar. I, a partir d’aquí, consistori i entitat buscaran la llicència que millor s’ajusti a aquestes pretensions.

Ajuntament de Berga Castellers de Berga Cine Catalunya Ignasi Ballús Montse Venturós

Estic amb tu

Comentaris