Oriol Camps diu que l’Ajuntament encara no té els diners per fer les clavegueres de la Rasa dels Molins

La Diputació de Barcelona ha notificat a l’Ajuntament de Berga que li concedeix l’ajut per intervenir en el clavegueram de la Rasa dels Molins, però encara no ha fet efectiu el traspàs de diners. Així ho ha assegurat el regidor d’Urbanisme i Serveis Públics, Oriol Camps (CUP), en resposta a les acusacions que el PDeCAT-CDC ha emès aquest migdia i que li retreien la desconeixença de la notificació i “la deixadesa” que entenen que hi ha hagut en aquest tema.

Camps ha reconegut que l’àrea de rendes de l’Ajuntament de Berga no havia llegit un correu electrònic de la Diputació on es notificava la concessió de l’ajut. “És un tema que convé que no es repeteixi, però també és veritat que tot plegat ha passat en una època on aquest departament en concret –que també gestiona les fires- va saturat entre la Fira de Maig i la Patum”, ha explicat. El regidor, però, ha confirmat que els 208.000 euros de la subvenció encara no són a les arques municipals.

Camps ha rebutjat les acusacions del PDeCAT: “Em sembla grotesc”. El regidor ha recordat que es tracta d’unes obres que “fa 40 anys que s’han de fer” i que l’actual equip de govern de la CUP ha desencallat el projecte: “Vam arribar i vam haver de modificar el que hi havia fet fins al moment per tal que passés el filtre de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i no ens el tombessin”. Més endavant, el propi regidor i Francesc Ribera van anar a defensar el projecte davant la Diputació per tal que l’ens provincial atorgués l’ajut per fer front al cost. “Si fos un deixat com diuen, no hauria fet tot el que he fet”, considera.

El pla

L’Ajuntament de Berga ja està treballant en les expropiacions que s’han de fer per licitar les obres i confia acordar-les amistosament en les properes setmanes. El següent pas serà la licitació de les obres i, finalment, l’execució, que està previst que s’allargui uns tres mesos. Camps confia que l’actuació pugui començar entre finals d’estiu i principis de tardor.

X