El Consell Comarcal llança una línia d’ajuts per facilitar la contractació de persones en risc d’exclusió social

Nova línia d’ajuts per facilitar la contractació de persones pertanyents a col·lectius amb dificultats per trobar feina. El Consell Comarcal del Berguedà impulsa novament el projecte EINA, que pretén combatre l’atur, promoure la inserció laboral dels col·lectius vulnerables i dinamitzar el mercat de treball local. També s’ha llançat una línia adreçada als emprenedors que es troben en situació d’atur i es decideixen a impulsar el seu propi negoci.

Pel que fa a les bonificacions a les empreses, els incentius s’adrecen a empreses i entitats sense ànim de lucre que contractin persones de col·lectius amb dificultats. Els contractats han d’estar en alguna d’aquestes situacions per tal que l’empresa opti a les ajudes: vulnerabilitat social, tenint en compte criteris d’edat, situació laboral, ingressos, residència o situació sociofamiliar; persones amb certificat de discapacitat d’almenys el 33%; i dones en situació de violència de gènere que rebin l’acreditació del Servei d’Informació i Atenció a les Dones.

Se subvencionarà un percentatge del Salari Mínim Interprofessional en funció de la durada del contracte i de les condicions de la persona ocupada. Els contractes han de ser de, com a mínim, 6 mesos. Per optar al màxim percentatge de finançament, hauran de ser de 9 mesos, dels quals 6 seran subvencionables. A banda, queden excloses les contractacions que es realitzin per jornades inferiors al 50%.

Captura de pantalla 2018-06-13 a les 14.09.24

Els beneficiaris poden ser empreses, entitats i autònoms amb domicili social, delegació o centre de treball al Berguedà o a les comarques amb major proximitat geogràfica, sempre que es contractin persones en atur i vulnerabilitat social.

Ajuts per a emprenedors

L’altra línia d’incentius del projecte EINA va adreçada a les persones emprenedores que optin per l’autoocupació com a via per sortir de l’atur. Per aquest motiu, els beneficiaris han d’estar en situació d’atur i inscrites com a demandants d’ocupació a les Oficines de Treball de la Generalitat de Catalunya. A més, es prioritzaran les ajudes a persones que hagin exhaurit la prestació per desocupació sense dret al subsidi d’atur.

Les persones que vulguin optar a l’ajuda han d’estar empadronades al Berguedà i ser-ne residents, com a mínim, 3 mesos anteriors al moment de la publicació de la convocatòria; o que hi instal·lin el seu negoci, o bé ser noves societats civils professionals o altres fórmules jurídiques emprenedores i/o de l’economia social i solidària domiciliades amb el centre de treball al Berguedà.

En aquest cas, les despeses subvencionables són l’import corresponent a 6 mesos de cotització de la Seguretat Social en règim d’autònoms, fins a 300 euros de despeses de gestoria i fins a 500 euros en despeses de promoció.

50.000 euros de pressupost

Aquest dimarts a la tarda el vicepresident del Consell Comarcal del Berguedà, Francesc Xavier Francàs, i el conseller comarcal de l’àrea d’Atenció a les Persones, Josep Lara, han presentat la línia d’ajuts, que compta amb un pressupost de 50.000 euros. Tot plegat parteix de l’experiència i l’èxit de l’any 2015, quan ja es van llançar els ajuts i es van efectuar 14 contractes.

Les sol·licituds es poden presentar de l’1 de juny al 30 de setembre de 2018, digitalment mitjançant la Seu Electrònica del Consell Comarcal del Berguedà.

Annex 1.SOL LICITUD SUBVENCIO EMPRESA AL CCB 2

Annex 2.SOL LICITUD OFERTA FEINA EMPRESA A CCB

Annex 3.SOL LICITUD TRANSFERENCIA BANCARIA CCB

Sol·licitud EINA-Autoocupacio 2018

Bases-EINA-AUTOOCUPACIO-2018

Bases-EINA-EMPRESES-2018