Medi Ambient, Berga

Els veïns de la Rasa dels Molins pressionen l’Ajuntament de Berga perquè acabi amb la plaga de mosquits tigre

Els veïns de la Rasa dels Molins pressionen l’Ajuntament de Berga perquè acabi amb la plaga de mosquits tigre

“Tenim por de deixar que els nostres fills surtin al carrer”. Fins a aquest punt arriba la situació d’alarma d’alguns veïns de la Rasa dels Molins davant la plaga de mosquit tigre que invadeix la zona. Es tracta d’un problema que s’arrossega des de l’any 2007 i els veïns se n’han cansat i exigeixen solucions. Per això, ara, cansats de precs sense resposta, han entrat una nova instància al consistori.

L’origen del malestar és a la claveguera a celobert que hi ha a la part sud de la Rasa dels Molins. Amb l’arribada de la calor, els mosquits proliferen “de manera alarmant”, segons els veïns, fins al punt d’impedir la sortida dels residents als patins interiors particulars. “Les mossegades dels insectes són contínues, la qual cosa comporta un evident risc de transmissió de malalties, sense mencionar las molèsties ocasionades per les mateixes picades”, exposa la instància.

Des del 2007, l’Associació de Veïns del Tossalet ha fet múltiples demandes a l’Ajuntament a través de cartes, instàncies i, fins i tot, dues denúncies al Síndic de Greuges que els donen la raó. Per la seva banda, l’Ajuntament s’ha compromès a posar fil a l’agulla en diverses ocasions, però la solució encara no ha arribat.

El regidor del PDeCAT, Jordi Travé, va exposar la problemàtica en el ple del mes de maig. La setmana passada, en la sessió de juny, hi va tornar. En la rèplica, el regidor de l’àrea, Eloi Escútia (CUP), va reiterar que les intervencions a la zona estan previstes i confia que les molèsties deixin d’existir.

Estic amb tu

En concret, hi haurà tractaments periòdics en tres punts de la ciutat: els pisos de l’antiga fàbrica Mabsa, el carrer del Roser i la Rasa dels Molins. El veïnat d’aquesta última zona, però, està “tip” de promeses i està disposat a fer pressió fins que l’Ajuntament aclareixi en quin moment iniciarà la cobertura de la claveguera a celobert. Exigeixen una neteja i fumigació per eradicar la plaga de mosquits i no pararan fins aconseguir-la.

Ajuntament de Berga claveguera mosquits plaga de mosquit Rasa dels Molins

Comentaris