Un milió d’euros per modernitzar el polígon de La Valldan

L’Ajuntament de Berga ha obtingut una subvenció d’un milió d’euros de la Diputació de Barcelona per adequar i modernitzar el polígon industrial de La Valldan. L’avantprojecte presentat pel consistori ha estat escollit com una de les cinc millors propostes del país, juntament amb els projectes de Mataró, Igualada, Sabadell i Rubí.

En total, la capital del Berguedà rebrà 1.054.186,57 euros, malgrat que va sol·licitar una ajuda d’1.058.000 euros. La subvenció es donarà de manera fraccionada en els propers tres anys: l’Ajuntament rebrà 50.280,01 euros aquest 2018; 572.667,73 euros, el 2019; i 431.238,83 euros, l’any 2020.

Aquests diners es dividiran en 9 línies, segons marca el projecte presentat a la Diputació. D’entrada, serviran per millorar la xarxa d’aigua i, així, garantir el servei i evitar que qualsevol incidència afecti a totes les empreses del polígon. També permetran desplegar la xarxa d’aigua calenta procedent de la central de biomassa, fer el soterrament de la fibra òptica, adequar els vials d’accés de vianants al polígon i millorar la calçada, les voreres, la vegetació i les zones d’aparcament. L’Ajuntament també preveu actuar en la intersecció del Camí de Can Ballús amb el Camí de Garreta i crear un aparcament de 96 places al carrer Germans Farguell, a la part alta del polígon.

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Berga, Oriol Camps, ha destacat “la solidesa del projecte” i ha matisat “els diners de la subvenció representen al voltant d’un 20% de la inversió necessària que caldria realitzar al polígon per portar a terme l’actualització de la totalitat de les instal·lacions i serveis d’aquesta zona industrial”. Camps ha afegit que “els propers passos previstos són la tramitació de cadascun dels projectes per realitzar-ne la contractació i la posterior execució en els terminis establerts”.

L’elaboració de l’avantprojecte de modernització del polígon industrial de La Valldan s’ha portat a terme amb un equip de treball de 7 persones format per tècnics municipals, tècnics externs i tècnics de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. El projecte també preveu un conveni de col·laboració amb el teixit empresarial berguedà per determinar el cofinançament privat d’una part de les millores.

X