Els infants d’Avià decideixen invertir 7.000 euros en un tobogan i millores a la pista de vòlei de l’escola

Avià instal·larà un tobogan i millorarà la pista de vòlei de l’escola. És l’opció guanyadora dels pressupostos participatius infantils, segons ha anunciat l’Ajuntament aquest dijous en un comunicat. S’hi destinarà la partida de 7.000 euros que la regidoria de Participació Ciutadana destinava a la causa. Els mateixos nens de l’escola han estat els votants de les propostes que es van cuinar a les aules del centre. En total, el procés va comptar amb un 53% de participació.

És el tram final del procés participatiu, i només resta executar les obres necessàries. En el cas del tobogan consistiran en la instal·lació d’un equipament que fins ara no existia, mentre que la pista de vòlei es millorarà amb l’abocament de sorra de platja i la delimitació del terreny de joc.

La regidora de Participació Ciutadana, Sara Subirana, ha explicat a l’Aquí Berguedà que el consistori esperarà a tenir els resultats dels pressupostos participatius generals per marcar un calendari d’execució. Malgrat tot, Subirana ha recalcat que les dues actuacions escollides pels infants són “fàcils d’executar” i confien haver-les fet quan comenci el proper curs. “Serà bo aprofitar l’estiu, que és quan els nens no van a l’escola”, ha dit.

A banda, l’Ajuntament ha fet oficial el que aquest dimecres ja avançava l’Aquí Berguedà: ja hi ha propostes finalistes dels pressupostos participatius i les votacions comencen el proper dimarts, a través de la plataforma WeDecide. Inicialment hi havia 28 idees sobre la taula, però en les últimes hores s’ha considerat que dues d’elles es podien agrupar en una de sola. Així doncs, finalment els avianesos podran escollir entre 27 projectes.

El període de votacions s’allargarà fins diumenge 8 de juliol. A banda, la segona setmana de votacions (del 25 al 29 de juny), el consistori habilitarà una màquina a les oficines municipals per tal que els vilatans que no saben utilitzar l’aplicació puguin emetre el seu vot amb l’ajuda d’un tècnic especialista. L’horari d’atenció al poble serà de dilluns 25 a divendres 29 de 5 a 7 de la tarda i dimecres 27 de 10 a 12 del matí.