La BdeGust torna al format d’un sol dia després de l’aniversari de l’estiu passat

Un dia de vins i artesans a la Font del Balç, per onzè any consecutiu. La BdeGust, la mostra gastronòmica i vitivinícola per excel·lència de Gironella encetarà el juliol amb un diumenge, dia 1, farcit d’activitat a l’esplanada de la Font. Vuit viticultors, set artesans elaboradors, l’empresa cervesera Rocamentidera i els restauradors de l’Estany Clar (Cercs) ompliran de parades l’espai i seran el pal de paller d’una jornada que es complementarà amb música, tastos, tallers, xerrades i concursos.

Entre els viticultors, destaca la Bauma de les Deveses, que exposaran la idea que estan projectant a Sant Julià de Cerdanyola i que pretén recuperar la vinya a l’Alt Berguedà. A banda, també hi seran Heretat Oller del Mas, Fargas Fargas, Can Serra dels Exibis, La Diferenta, Vins de Pedra, La Gravera, La Vinyeta, Mas Comtal, Herència Altés i Vendrell Olivella.

Pel que fa als elaboradors, hi haurà Formatges Rocatova, Formatges Tiraval, Cal Rafilat, La Cooperativa, Forn Ca La Maria, Botiga i degustació Victòria. A més, des de l’Estany Clar, la BdeGust comptarà amb la presència dels xefs Sergi Fernández i Jaume Sebastián.

Un any després de l’experiència del 10è aniversari en què la BdeGust va ocupar tot un cap de setmana d’estiu, la mostra torna al format d’un sol dia. Des de l’organització, Karina Behar, membre de l’Associació Cultural de la Font del Balç, ha explicat en roda de premsa que el que fa singular la mostra és “la traça per cuidar-ho tot al més mínim detall”. En total, ha dit, esperen igualar els registres de participació de les últimes edicions i comptar amb més de 1.000 visitants.

bdegust2017-2

Behar ha explicat que la BdeGust va néixer fa onze anys “amb la voluntat d’acostar el públic del Berguedà al món del vi“. A més, en els últims anys han impulsat iniciatives per conèixer millor el perfil dels visitants. Fa dos anys, per exemple, van fer una enquesta entre el públic i van determinar que la majoria són berguedans i fidels. Des d’aleshores, ha dit Behar, la mostra ha optat per “créixer en qualitat, més que en quantitat”.

Enguany l’Ajuntament de Gironella hi destina 4.000 euros, a banda del suport logístic i les hores de brigada, segons ha explicat la regidora Maria Àngels Sallés. A banda, la mostra compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Casserres i amb el patrocini de quatre nous espònsors: Emboscats treballs forestals, Casa Lladó, Llibreria Guinó i Instal·lacions J. Dalmau.

Pots consultar tots els actes de la BdeGust 2018 al Sortim, l’apartat d’agenda de l’Aquí Berguedà.

31740090_1652356078151556_3331701801903718400_o

X