Cercs

Els veïns de Cercs demanen canviar el nom del carrer del Rei Joan Carles I per carrer Primer d’Octubre

Els veïns de Cercs demanen canviar el nom del carrer del Rei Joan Carles I per carrer Primer d’Octubre
CEDIDA

Revifa a Cercs la voluntat de canviar el nom del carrer del Rei Joan Carles I. El debat, que ja va portar una moció a l’Ajuntament cercorí l’any 2010 i una recollida de més de 200 signatures fa quatre anys per part de l’Assemblea Nacional Catalana, torna a aparèixer en escena. Aquest cop, però, qui encapçala la petició és el mateix veïnat del carrer, que no només demana que la via deixi de portar el nom del Rei d’Espanya: també proposa que el nou nom sigui carrer Primer d’Octubre, en record a la jornada del referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

Marià Miró és un dels veïns del carrer del Rei Joan Carles I. Hi viu des de fa una temporada amb la seva dona i el seu fill, i explica que l’acord per canviar el nom és gairebé unànim. “Hem trobat quatre o cinc persones que prefereixen desentendre’s-en, però en general tothom hi està d’acord”, relata a l’Aquí Berguedà. Miró ha recollit una vintena de firmes de veïns del carrer disposats a acceptar el rebateig, i s’inclouran en la moció que CLAM-AM (ERC) i CiU presentaran conjuntament dimecres vinent, dia 4 de juliol, al ple ordinari de l’Ajuntament de Cercs.

La moció va ser plantejada inicialment pel grup municipal de CLAM i, finalment ha comptat amb el suport del govern de CiU, que ha decidit adherir-s’hi aquest mateix dijous. Per tant, si no hi ha grans sorpreses, la proposta s’aprovarà per majoria absoluta la setmana vinent amb els vots a favor dels 6 regidors del govern i els 2 representants de CLAM-AM. L’únic regidor que previsiblement s’hi oposarà és el de PIBER (PSC).

Jordi Gayet, de CLAM, explica que, a diferència dels altres intents de canviar el nom del carrer, aquesta vegada “el moviment surt directament del veïnat”. A més, la moció aprovada l’any 2010 va quedar encallada perquè no hi havia cap proposta de nou nom, i en aquesta ocasió ja hi ha sobre la taula la idea concreta de dir-li Primer d’Octubre. “Llavors no es va fer efectiu perquè no hi havia nom. Ara no hi ha excusa”, recorda Miró. Des de l’equip de govern, l’alcalde, Jesús Calderer, ha explicat a l’Aquí Berguedà que “no ens fa cap gràcia tenir aquest nom en un dels nostres carrers”.

WhatsApp Image 2018-06-27 at 16.27.45

Des del veïnat, s’ha convocat a tothom a l’Ajuntament de Cercs dimecres que ve, a 2/4 de 8 del vespre, per assistir a la sessió plenària i donar suport al canvi de nom del carrer. Si el canvi de nom tira endavant i s’efectua en els propers mesos, l’actual carrer del Rei Joan Carles I podria convertir-se en el primer carrer del Berguedà batejat com a Primer d’Octubre, malgrat que municipis com Berga també han iniciat campanyes en aquesta línia.

WhatsApp Image 2018-06-27 at 15.32.31

Ajuntament de Cercs carrer Joan Carles I carrer Primer d'Octubre

Estic amb tu

Comentaris