El Consell Comarcal abarateix les quotes del casal d’estiu de la Llar Santa Maria de Queralt

El Consell Comarcal del Berguedà aporta 8.245,85 euros al casal d’estiu de la Llar Santa Maria de Queralt. L’objectiu de l’ajuda és donar suport a la iniciativa, que permet als infants que hi participen ser atesos per monitors especialitzats i amb unes ràtios molt altes per adequar les activitats a les capacitats de l’alumnat. El conseller comarcal d’Atenció a les Persones, Josep Lara, i la gerent de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Fina Canal, han signat l’acord.

Per a molts dels infants del casal de la Llar, l’única opció de lleure i ocupació que poden tenir al Berguedà durant l’estiu és precisament aquesta, el casal. Però per a les famílies la realitat és que han de pagar unes quotes setmanals altes per tal que el casal tiri endavant i pugui contractar els monitors necessaris per oferir el servei especial. Ara, amb el nou conveni, el Consell Comarcal fa possible que s’abarateixi aquest cost de monitoratge. A banda, també redueix la despesa en transport, ja que molts dels participants són de municipis de la comarca i necessiten un transport adaptat per poder arribar a l’escola.

El Consell Comarcal pot oferir aquest suport gràcies a la Diputació de Barcelona amb el programa complementari per a la garantia del benestar social. I, segons explica en un comunicat, ho assumeix “seguint el repte de vetllar per les necessitats de les persones que, pel fet de trobar-se en situació d’especial vulnerabilitat, requereixen ajudes per dur a terme les activitats essencials de la vida diària, assolir més autonomia personal i poder exercir plenament els seus drets de ciutadania”.

X