El Berguedà, una de les comarques de Catalunya amb més oferta d’activitats de lleure a l’estiu

El Berguedà acull aquest estiu més de 300 activitats de lleure dirigides a menors de 18 anys. Algunes ja s’han fet; d’altres, s’estan fent o es faran a finals de vacances. D’aquesta manera, la comarca es consolida com un dels punts de Catalunya amb més activitats de lleure, tant per Setmana Santa com a l’estiu. De fet, a mitjans de juliol és l’època de l’any que hi ha més quantitat d’oferta de lleure a la comarca. En total, es preveu que les activitats arribin a més de 9.000 persones entre menors i monitors.

La meitat d’aquestes activitats són acampades, un 20% són rutes i la resta són colònies, casals de vacances i camps de treball. Per municipis, una de cada cinc activitats notificades es realitza al terme municipal de Saldes, que es troba en la primera posició destacada. A continuació, els municipis que acullen més activitats són Borredà i Gósol. Les xifres són molt similars a les de l’any anterior.

El personal tècnic del Consell Comarcal del Berguedà fa aproximadament una quinzena de visites setmanals a diverses activitats per comprovar que tot es desenvolupa correctament i es vetlla per la màxima seguretat dels participants. Concretament, l’ens controla les ràtios participants/dirigents, la titulació de les persones dirigents, les autoritzacions dels tutors/es legals o el compliment de les notificacions i permisos pertinents, entre d’altres.

Des del Consell Comarcal del Berguedà, amb competències delegades de la Direcció General de Joventut en aquesta temàtica, es porta a terme la tasca d’aconsellar l’equip de monitors sobre la documentació necessària, en cas que falti. Tot i això, la gran majoria de les entitats que es visiten compleixen el 100% amb la documentació obligatòria.

X