PSC Berga

Avià

Avià invertirà els 63.000 euros de pressupostos participatius en 5 projectes proposats pel poble

Avià invertirà els 63.000 euros de pressupostos participatius en 5 projectes proposats pel poble

L’Ajuntament d’Avià tirarà endavant cinc projectes proposats directament per la ciutadania, gràcies als primers pressupostos participatius que s’impulsen al Berguedà. El consistori destinarà 63.000 euros a arreglar el pati de l’escola bressol, adaptar el circuit dels Arbres Blancs per fer-hi un circuit per a bicicletes de descens, millorar el camí ral de Cardona (entre Avià i el barri de la Creu), fer un parc infantil a Santa Maria i construir un rocòdrom a la zona esportiva. Així ho ha avançat a l’Aquí Berguedà la regidora de Participació Ciutadana, Sara Subirana.

La votació ha comptat amb 271 votants a través de la plataforma WeDecide. Les dues opcions més votades (amb un 15 i un 14% dels vots) han estat arreglar el pati de l’escola bressol (31.000 euros) i adaptar el circuit dels Arbres Blancs a les bicicletes de descens (12.000 euros). Totes dues es podran tirar endavant perquè, sumades, entren dins els 63.000 euros.

En canvi, la tercera opció amb més vots (11%) ha estat la construcció d’una pista de pàdel al poble i no es podrà executar perquè val 50.000 euros. Les dues primeres opcions sumen 43.000 euros i els 50.000 de la pista de pàdel farien pujar la xifra fins els 93.000 euros, de manera que se sobrepassaria el límit fixat en el reglament.

Així doncs, s’ha saltat a la quarta opció, que és l’arranjament del camí ral de Cardona, que enllaça Avià i el barri de la Creu. L’actuació -que ha comptat amb un 9% dels vots- té un cost de 10.000 euros i, per tant, sí que es podrà tirar endavant. En aquest cas i, segons ha explicat Subirana, la proposta planteja col·locar fanals de llum, bancs i papereres al camí “per tal que la gent que hi va a caminar de nit ho pugui fer amb comoditat”. Amb aquesta actuació, la inversió total puja fins als 53.000 euros.

Estic amb tu

També entra dins el pressupost la construcció d’un parc infantil a la zona de Santa Maria, al sud del nucli urbà d’Avià: costa 2.000 euros i, malgrat ser la cinquena opció de la llista (8% dels vots), serà finançada per l’Ajuntament.

La sisena opció més votada a WeDecide és la proposta de posar rentadors de motos ecològics al circuit de motos dels Arbres Blancs. Aquesta proposta ha comptat amb el 6% dels vots i té un cost de 35.000 euros, de manera que no es podrà executar perquè, sumada a la resta, supera els 63.000 euros.

En canvi, sí que s’ha inclòs dins la partida de pressupost participatiu la construcció del rocòdrom a la zona del pavelló poliesportiu. El projecte val 10.000 euros, segons els seus impulsors. Ara bé, l’equip de govern planteja fer un equipament més reduït del previst i, així, destinar-hi 8.000 euros per encaixar-lo dins el pressupost. “No serà tan gran com volien, però serà”, assegura la regidora. Amb aquesta inversió i amb la construcció del parc infantil a Santa Maria, l’Ajuntament arribarà als 63.000 euros fixats en el reglament.

L’equip de govern aprovarà aquest dilluns al vespre els resultats. A partir de dimarts ho comunicarà oficialment a l’oposició i al poble. A més, l’Ajuntament convocarà per correu postal una reunió oberta a tot el poble el proper dilluns, 23 de juliol, a la sala d’exposicions de l’Ateneu. L’objectiu de la trobada, diu Subirana, és que tothom pugui dir la seva sobre què li ha semblat el procés i, així, poder millorar de cara a properes campanyes.

Ajuntament d'Avià Pressupostos participatius Sara Subirana

Comentaris