L’Escola d’Estiu per a Emprenedors es consolida al Berguedà: 191 persones formades en 10 anys

L’Escola d’Estiu per a Persones Emprenedores segueix creixent al Berguedà. Aquest any ha comptat amb 15 alumnes i s’acosta a la xifra dels 200 emprenedors formats. En deu anys, la iniciativa ha orientat i assessorat 191 projectes emprenedors i molts dels quals encara segueixen en funcionament actualment.

Enguany l’activitat –creada i impulsada per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà– s’ha realitzat durant la primera quinzena de juliol des d’un enfocament totalment pràctic i amb una nova metodologia implementada per la Fundació Universitària del Bages (FUB). Aquest nou model quantifica el procés emprenedor amb actituds, capital i habilitats emprenedores. També s’ha introduït els alumnes en la creativitat, la construcció de fonaments d’un negoci, les habilitats necessàries per emprendre, la identificació de recursos, tràmits fiscals i administratius, l’elaboració d’un pla d’empresa i l’inici de l’activitat.

Els alumnes han pogut elaborar i consolidar la seva idea de negoci, permetent-los veure les debilitats i els punts de diferenciació del seu model abans de la seva posada en pràctica o en les fases inicials de l’activitat. A més, s’han generat sinergies entre els participants. Les sessions han anat a càrrec de  professorat de FUB i altres professionals experts en diferents sectors, des d’empresaris i pedagogs fins a gestors administratius o consultors en màrqueting.

La cloenda de l’Escola d’Emprenedors va ser divendres passat, 13 de juliol, i s’hi van presentar els diferents projectes emprenedors que els alumnes han treballat i madurat durant el curs. Entre aquestes propostes, hi ha projectes de botigues on-line de samarretes, turisme solidari, hostaleria, activitats ambientals al Berguedà, un negoci de cuina vegana, una pallassa-cooperativa, una acadèmia d’anglès i una botiga electrònica per arreglar tablets  mòbils, entre d’altres.

Al llarg de la cloenda també es va gaudir de la ponència de Joan Cavallé, Director General de la Caixa d’Enginyers, que va posar de relleu els valors de l’entitat financera de base cooperativa basats en la confiança, la transparència, la proximitat emocional amb les persones, la relació i la satisfacció del soci-client.

Aquest projecte d’impuls de l’emprenedoria al Berguedà es relliga amb altres projectes desenvolupats per l’Agència com el projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME); l’Empresa Jove Europea (EJE); el Projecte Educatiu de Tecnologia, Innovació i Treball (PETIT) i el Concurs d’Idees Emprenedores. Totes aquestes iniciatives pretenen “fer del Berguedà un territori amb capacitats i habilitats emprenedores que garanteixin la creació de llocs d’ocupació i el creixement de la riquesa econòmica i social, preservant l’entorn i generant un ecosistema que retroalimenti els projectes de negoci propers”, segons explica l’Agència en un comunicat.

L’Escola d’Estiu de Persones Emprenedores compta amb la col·laboració de la FUB, la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, la Diputació de Barcelona, Catalunya Empren i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

X