Alba Camps, de Puig-reig, nova delegada del Govern a la Catalunya central

La purreigtenca Alba Camps és la nova delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya central. La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha anunciat aquest migdia els noms dels nous delegats territorials després d’una reunió del consell executiu encapçalada pel President Quim Torra. Camps, actual regidora de Puig-reig per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), assumeix el càrrec que fins fa uns mesos tenia Laura Vilagrà. La bagenca va ser cessada en aplicació de l’article 155.

A banda de Camps, el Govern també ha nomenat Juli Fernández (exalcalde de Sabadell) com a delegat a Barcelona, Pere Vila a Girona, Ramon Ferrer a Lleida, Òscar Peris a Tarragona, Xavier Pallarès a les Terres de l’Ebre, Pere Regull al Penedès i Rosa Amorós a l’Alt Pirineu i Aran.

No és la primera vegada que una persona del Berguedà assumeix la delegació del Govern a la demarcació. De fet, Laura Vilagrà -la predecessora d’Alba Camps- ja va agafar el relleu de l’exalcalde de Berga i actual director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, que va ser delegat del Govern entre el 2013 i el 2016.

Alba Camps té 29 anys. Va néixer el 12 de maig del 1989 a Puig-reig. És llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i, segons explica a la pàgina web de l’Ajuntament de Puig-reig, sempre ha tingut “passió per tot allò que té a veure amb les relacions humanes”. És aficionada a la lectura, la fotografia i manualitats com la costura o l’scrap. Es considera “d’aquelles incorformistes que creuen en la possibilitat d’un món millor, amb igualtat d’oportunitats, on tothom esdevingui el qui vulgui ser”. I afegeix que “el món local és l’escenari perfecte per iniciar el camí cap a una societat més justa i igualitària”. A Puig-reig, s’encarrega de les àrees de Recursos Humans, Participació Ciutadana, Benestar Social i Ciutadania.

A més, la purreigtenca era la número 56 de la llista d’Esquerra Republicana en les darreres eleccions autonòmiques del 21-D. Camps també és una política ben valorada pel partit a nivell comarcal i, prova d’això, va ser escollida juntament amb Queralt Fernández per representar la comarca a la llista electoral. També forma part de la junta comarcal d’ERC i s’encarrega de l’àrea d’Igualtat.