El govern espanyol destitueix la delegada del Govern a la Catalunya central, Laura Vilagrà

El govern espanyol ha cessat la fins ara delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya central, Laura Vilagrà. La persona que fins ara era el punt d’unió entre la demarcació i el govern català va assumir el càrrec el passat 19 de gener del 2016, en substitució de Juli Gendrau, alcalde de Berga fins l’any 2015. Abans, havia estat diputada al Parlament entre 2006 i 2011, regidora de l’Ajuntament de Santpedor entre el 1999 i el 2003 i alcaldessa del municipi durant tres legislatures consecutives, entre el 2003 i el 2005.

Durant aquests gairebé dos anys com a delegada del Govern, Vilagrà ha visitat tots els 169 municipis del territori i s’ha reunit amb els seus alcaldes, alcaldesses i altres representants polítics. Segons explica el Govern en un comunicat, arran de les visites als municipis, s’han tractat més de 500 aspectes relacionats amb 19 temàtiques diferents, entre les quals destaquen les carreteres, la gestió de l’aigua, l’urbanisme i els equipaments educatius.

Al Berguedà, per exemple, la delegada del Govern a la Catalunya central es va involucrar personalment en la recerca d’una solució als problemes de cobertura mòbil a Borredà i Sant Jaume de Frontanyà, entre d’altres projectes. Malgrat que els problemes a l’antena de gasoil de Puigdon han tornat a aparèixer en les darreres setmanes, Vilagrà va arribar a un acord amb la companyia de telecomunicacions per enfortir la seguretat a la zona. Un dels principals motius que propiciaven que l’antena deixés d’emetre eren els robatoris de coure.

A banda d’actuar en casos concrets, la delegada del Govern a les comarques centrals ha centrat els seus esforços en plasmar damunt del territori les línies de treball de la Generalitat. En aquest sentit, Vilagrà ha visitat tots els Consells d’Alcaldes, també el del Berguedà. També cal destacar el paper cabdal de la delegació en la creació de l’Ateneu cooperatiu de la Catalunya Central, que neix amb la voluntat d’impulsar l’economia al territori.

Per tot plegat, la fins ara delegada del Govern a la Catalunya central ha agraït a tot el territori i els seus agents actuants “la voluntat de millora i transformació mostrada de manera permanent”.

El comunicat de la delegació també ha servit per confirmar que, a banda de Vilagrà, el govern del PP també ha cessat Pep Mas, el seu responsable d’oficina.

X