Les obres de l’Ajuntament per al nou institut també van amb retard i el carrer no estarà llest fins al gener

L’Ajuntament de Berga ha signat avui l’acta de replanteig d’inici d’obra per l’arranjament del carrer Pla de l’Alemany amb l’empresa guanyadora del concurs, HPSA Construcción y Servicios Medioambientales SA. L’actuació servirà per allargar el carrer fins al nou institut de secundària Serra de Noet així com fer-hi arribar els serveis bàsics d’aigua i llum.

L’empresa ja està fent les comandes del material necessari per a l’obra i preveu que puguin començar cap a finals d’agost o principis de setembre vinent, i podrien allargar-se uns quatre mesos. Aquesta signatura finalitza un procés de concurs que va arrencar al maig.

El regidor d’Urbanisme, Oriol Camps, ha donat els detalls de l’obra a Aquí Berguedà, explicant que treballen “sobre termini” amb un calendari “una mica allargat”. De tota manera, al maig, quan es va publicar el concurs, l’Ajuntament va posar en marxa mecanismes “d’urgència” per tenir l’obra acabada entre finals de setembre i principis d’octubre. Un termini que, finalment, l’Ajuntament no complirà.

El retard en la part municipal de les obres se suma al retard en la part de la Generalitat, que explicava ahir l’Aquí Berguedà. Això obligarà els alumnes a començar el curs en cargoleres per tretzè any consecutiu, però ajudarà a sincronitzar els calendaris. L’Ajuntament tenia que l’institut estigués llest i el carrer no. Amb les noves dates, els alumnes aniran al nou centre amb el carrer “gairebé acabat o completament acabat”, ha dit Camps.

El regidor també ha apuntat que l’actuació que ara inicien “no tindrà interferències” sobre les que ja s’estan duent a terme, ja que la incidència més gran hauria estat el pas constant de material per a treballar a l’edificació però, com que ja està força avançat, els operaris podran treballar correctament.

L’Ajuntament de Berga va anunciar al setembre de 2017 que ampliaria la partida destinada a la urbanització del capdavall del Pla de l’Alemany fins als 370.000 euros.