L’Ajuntament de Berga destina més diners a les obres al convent de Sant Francesc i a la zona del nou institut

L’Ajuntament de Berga ampliarà les partides destinades a les reformes del convent de Sant Francesc i a la urbanització i electrificació de la zona on s’està començant a construir el nou edifici de la Secció d’Institut (SI) Serra de Noet. En el ple d’aquest dijous al vespre, el regidor Francesc Ribera té previst explicar en profunditat d’on surten aquests diners i per què s’amplien les partides.

Tal com és habitual, però, Ribera ha avançat els detalls de l’acció en la roda de premsa prèvia a la sessió plenària del mes de setembre. Segons ha dit, es tracta d’uns 320.000 euros més entre els diners destinats a Sant Francesc i els que s’aportaran a l’adequació del Pla de l’Alemany. Ribera ha recalcat que són diners que surten de meses de concertació, és a dir, línies d’ajuts que els governs municipals reben per part de la Diputació de Barcelona cada legislatura.

En el cas de Sant Francesc, s’ha ampliat la partida de 30.000 euros fins a fer-la arribar a 200.000, aproximadament. Els diners es destinaran, entre d’altres coses, a la construcció de la rampa per facilitar l’accés al convent a persones de mobilitat reduïda, a la instal·lació de lavabos a la planta baixa del convent per tal que s’hi pugui traslladar l’exposició permanent de l’artista Joan Ferrer i a diverses accions per evitar la invasió de tèrmits. “Són reformes que s’han de fer sí o sí, independentment del que s’acabi fent dins el convent”, ha assegurat Ribera.

Pel que fa a les obres d’electrificació i urbanització d’un tram del Pla de l’Alemany, el consistori destinarà 150.000 euros més a la partida per fer-la arribar als 370.000. En aquest cas, però, l’alcaldessa, Montse Venturós, ha recalcat que la majoria d’aquestes reformes no s’iniciaran fins al tram final de la construcció de l’institut. “Preferim esperar fins al final de les obres perquè sabem que en aquests primers mesos el carrer haurà de suportar el pas de molta maquinària”, ha dit Venturós.

X