Finalitza la desena fase d’obres d’adequació de l’abocador de Font Ollera

La desena fase d’adequació del dipòsit controlat de residus sòlids urbans ha arribat al seu final. Les obres van començar a finals del 2017 i s’han allargat unes setmanes més del previst per les condicions meteorològiques de la passada primavera i l’inici de l’estiu, amb una pluviometria molt més alta del que és habitual. La nova ampliació ha tingut un cost de 394.623,59 € i permetrà abocar residus durant els 3 anys vinents.

Francesc Xavier Francàs ha explicat que els treballs realitzats han consistit en la construcció d’una nova mota de terres i la seva impermeabilització, així com la del lateral del vas. També s’ha treballat en la recollida d’aigües seminetes, una xarxa de recollida de gasos i una nova canalització d’aigües de la pluja al voltant de l’abocador.

L’ampliació assoleix el límit previst en l’autorització ambiental, fent que si es vol continuar abocant al dipòsit controlat, caldrà tramitar una nova autorització. Aquesta utilitzaria espais inicialment no previstos al projecte de 2007 però que són viables dins les mateixes instal·lacions actuals. No obstant això, Francàs ha recordat la importància de reduir les tones que entren a l’abocador per complir amb les directrius europees, així com per compromís i responsabilitat amb les futures generacions. En aquest sentit, espera que la posada en marxa del nou sistema de recollida porta a porta sigui positiu i ajudi a aconseguir-ho.

Xavier Francàs - Ampliació AbocadorEl conseller comarcal, Francesc Xavier Francàs, ha explicat l’ampliació. @CCBerguedà

X