Tràfec Teatre exhibirà el seu ‘Assaig T4’ per tot Europa i promocionarà la marca ‘Berguedà’

Tràfec Teatre encara unes setmanes frenètiques a Europa. La companyia de teatre berguedana protagonitzarà una gira per diversos festivals del continent gràcies a la bona rebuda de la seva obra més exitosa, Assaig T4. A més, per afrontar aquestes actuacions, l’entitat compta amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà, que aporta 2.000 euros a la causa. A canvi, Tràfec Teatre exhibirà la marca ‘Berguedà’ durant la gira.

La companyia i l’ens han anunciat la col·laboració aquest dilluns a la tarda, poques setmanes abans de l’inici de les actuacions. La primera serà a Girona, al Festival Internacional de Teatre Amateur (FITAG), el 31 d’agost. La segona aturada serà al Festival Tracce d’Oliveto Citra, a pocs quilòmetres de Nàpols (Itàlia), el 7 de setembre. I finalment, l’última representació serà al Soli Pa Solim de Letònia, el 21 o 22 d’agost (data exacta encara per decidir).

La consellera de Cultura, Anna Maria Serra, ha destacat “la constància i la dedicació” de Tràfec Teatre en “un món complicat”. L’ajut cap a l’agrupació no forma part de cap línia de subvencions del Consell, sinó que és per assignació directa. “Ells van venir a tocar-nos la porta, els vam escoltar i vam trobar la manera de col·laborar-hi”, ha explicat Serra. I ha afegit que aquesta acció és “un nou pas per activar d’una vegada per totes l’àrea de Cultura“: “Vam començar impulsant els Premis de la Cultura i ara volem seguir amb noves accions que dinamitzin el teixit cultural de la comarca”.

Assaig T4, un èxit amb recorregut

Assaig T4 té corda per temps. Lydia Canals, Muntsa Camps i Jordi Plana han destacat que és l’obra que han pogut ensenyar més: “L’hem anat presentant i ens han anat escollint”. El cas és que, inicialment, la representació estava pensada per fer-se a l’escenari del teatre municipal de Berga, i això ha obligat l’agrupació a fer canvis i adaptacions per poder-la portar a escenaris més petits.

De fet, per a aquesta gira, Tràfec Teatre estrenarà l’obra en format exterior, ja que fins ara només l’havien representant dins de teatres. Per això, abans d’encetar la ronda de festivals internacionals, a Girona, l’entitat té la intenció de fer una representació al monestir de Sant Llorenç (14 d’agost) i una altra a la plaça del Forn de Berga (25 d’agost). “Serviran per polir detalls”, ha assegurat Plana.

trafec-ccbergueda

D’esquerra a dreta: Jordi Plana, la consellera Anna Maria Serra, Lydia Canals i Muntsa Camps. MARC CANTURRI

X