El programa “Estiu d’idiomes” porta a una jove berguedana a un camp de treball a Portugal

La berguedana Anna López, ha viscut l’experiència de participar en un camp de treball internacional, a Portugal. La jove, de 18 anys, s’ha beneficiat d’un ajut econòmic de 500 euros concedit pel Consell Comarcal del Berguedà dins el programa “Estiu d’idiomes”.  Després d’una formació prèvia a Catalunya sobre el camp de treball i unes setmanes de curs d’anglès a l’Escola Oficial d’Idiomes del Berguedà, l’Anna va començar l’estada el 20 de juliol a Vila Nova de Famalicão, a prop de Porto.

Durant dotze dies, la berguedana va conviure amb quinze joves d’onze nacionalitats diferents, provinent d’arreu del món, amb l’anglès com a llengua vehicular. El grup va treballar en el projecte Circ i inclusió de l’Instituto Nacional de Artes do Circo portuguès. Aquest, consisteix a treballar tècniques de circ com un instrument útil d’inclusió social per a persones amb discapacitat. Paral·lelament, també van participar com a voluntaris al festival de circ Vaudeville Rendez-vous, a Braga, Guimaraes i Vila Nova de Farmalicão.

L’Anna, que començarà al setembre el Grau en Infermeria a la FUB, fa una molt bona valoració del camp de treball i assegura voler repetir-la l’estiu vinent. “No dubtaria en recomanar l’experiència en un camp de treball internacional. He conegut gent de tot el món i he millorat l’anglès”, afirma.

El programa “Estiu d’Idiomes” sorgeix amb la voluntat d’enfortir les competències efectives en idiomes a través de la immersió lingüística, garantir la continuïtat de l’ús de la llengua estudiada, potenciar la participació en projectes socials a l’estranger i obrir les portes dels joves berguedans al món. El Consell té la voluntat, de cara a l’estiu del 2019, de millorar les aportacions econòmiques i ampliar els terminis per tal que el màxim de joves pugui aprofitar aquest recurs.