Esquerra votarà en contra dels pressupostos de la CUP per la seva “incapacitat per fer acords”

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Berga diu no als pressupostos proposats per l’equip de govern municipal. Els tres regidors republicans titllen d’“absurda” aquesta sessió, perquè ja s’han complert pràcticament tres quartes parts de l’exercici, i consideren que es tractarà d’“un pur tràmit” per mantenir els fins ara vigents. El plenari extraordinari s’ha de celebrar previsiblement la setmana vinent, tot i que encara no hi ha la convocatòria formal.

El principal defecte de l’equip de govern segons el regidor Jordi Pujals és que “no han entès que estan en minoria” i recorda en aquest sentit que ells sempre “han tingut la mà estesa” per establir un “diàleg constant”. “Tenen poca cultura de pacte”, destaca el regidor. Els republicans han denunciat una manca d’informació i poca transparència amb els pressupostos així com de l’evolució que han tingut respecte al moment que es van entregar a l’oposició. I és que, tal com expliquen, la proposta els va arribar el passat mes de desembre i, tot i que es van celebrar algunes reunions posteriors, no s’ha tornat a tractar des del febrer.

Erminia Altarriba ha apuntat que el grup es mostra disposat a fer acords fins a l’últim moment i obre la porta a una negociació perquè, consideren, “és el més beneficiós per la ciutat”. Però recorda que han trobat “mancances” a respecte les esmenes que, a darrera hora, van fer possible l’acord pels pressupostos de l’any passat. Per aquest motiu, la posició en aquests moments del grup és la negativa als pressupostos.

Aposta pel millor manteniment dels equipaments locals

El grup d’ERC ha aprofitat per presentar les esmenes que ja al desembre van fer arribar a la CUP. Els republicans fan una aposta ferma per la conservació de les escoles públiques, especialment l’Escola Bressol, centre de titularitat absoluta del consistori. També insisteixen en els treballs per la desaparició de les barreres arquitectòniques, que si bé consideren que avança, s’ha de seguir fins a adaptar tota la ciutat. Alhora, projecten una intervenció a la biblioteca per tal de convertir l’actual garatge del bibliobús en una sala d’actes.

A més, també contemplen arrencar una campanya pel civisme, un seguit d’actuacions al pavelló d’esports, la millora dels parcs infantils i recuperen temes recurrents de debat al ple, com ho són la situació de Ràdio Berga o la sortida a concurs dels estudis sobre el Parc de la Natura. Altarriba s’ha mostrat decebuda pel que fa als dos darrers punts, considerant que el Consell d’Administració per la ràdio no ha posat solució i que l’equip de govern no ha tirat endavant els acords de la comissió de plans estratègics sobre el Parc.

X