Grup Horitzó alerta que hi ha persones que demanen roba i mobles fent-se passar per personal de l’entitat

Grup Horitzó del Berguedà ha detectat en les últimes hores que hi ha una sèrie d’estafadors que toquen els timbres dels domicilis del Berguedà i demanen roba i mobles fent-se passar per personal de l’entitat. De moment, s’han localitzat intents fallits a Berga i a Gironella.

L’entitat se n’ha assabentat perquè una sòcia va rebre la visita dels estafadors. Segons va explicar la sòcia, els suplantadors –dos homes- van tocar el timbre del seu domicili i van demanar-li roba i mobles per a Grup Horitzó. Ella els va respondre que, quan tenia material per cedir a l’entitat, ja anava personalment a portar-ho a la botiga de la plaça Europa de Berga.

Davant la negativa, els homes van intentar vendre-li un calendari que suposadament els havia de servir per recaptar beneficis per a uns pisos de dones maltractades. En aquest moment, la dona va detectar que l’estaven ensarronant i va baixar a l’entrada de casa, però els suplantadors van fugir i no els va poder veure. El que sí que va fer és trucar a la presidenta de l’entitat, Eva Sànchez, i li va explicar tot el que havia passat.

Després de valorar-ho, Grup Horitzó va decidir anar-ho a explicar als Mossos d’Esquadra. Ja a comissaria, l’entitat va decidir no posar denúncia perquè era molt complex. “Moralment no està bé, però legalment encara no se’ls pot recriminar cap delicte”, expliquen fonts de l’entitat. Això sí, el cos de policia n’està assabentat i, segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, ja ha començat a moure fils per investigar la trama que hi ha al darrere.

Mentrestant, des de Grup Horitzó recalquen que mai adopten aquesta postura d’anar a demanar donatius als domicilis de la comarca. El seu modus operandi es basa en mantenir la botiga oberta dins l’horari establert per tal que els interessats vinguin a portar-hi el material que vulguin cedir, des de roba i mobles fins a estris de cuina. Un cop a la botiga, el material cedit es treu a la venda per recaptar beneficis o es destina directament a usos socials.

X