La Generalitat segueix retallant les ajudes econòmiques a la Patum

La Patum cada vegada té menys suport econòmic per part de la Generalitat. L’Ajuntament de Berga demana cada any 90.000 euros al Govern dividits en tres accions: la despeses de la festa, la restauració de la comparseria i la restauració del vestuari. L’any passat la Generalitat va concedir uns 30.000 euros a la festa berguedana i aquest any en rebrà uns 27.000.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, la regidora de Patum, Mònica Garcia, ha recalcat que els diners que l’Ajuntament demana són “més que justificats” i ha recordat que els diners “van més enllà dels cinc dies de festa per Corpus”. Per això, Garcia demanarà cita amb la nova consellera de Cultura, Laura Borràs (amb qui encara no s’ha tingut cap contacte), per exposar-li projectes com la digitalització de les comparses o la restauració dels vestits de la festa.

L’Ajuntament de Berga és conscient que cada vegada hi ha més entitats i festes que es beneficien dels ajuts del Govern català. Malgrat tot, també sap que l’any 2013 es van concedir els 90.000 euros d’ajuts a la Patum i que, a dia d’avui, hi ha tradicions que superen amb escreix els 90.000 euros que demana Berga per a un dels grans actes de la cultura catalana.

Sigui com sigui, la menor aportació del Govern en la festa no suposa cap daltabaix en els comptes del consistori. “Nosaltres calculem que ningú ens donarà res. Ho fem en temes de Patum i en totes les altres àrees. Pressupostem tot el que costen els projectes: si ens donen diners, ajuden a reduir la despesa; però si no, no suposa cap sobre-cost”, ha explicat la regidora.

X