Nova ruta de transport escolar per acostar els nens de les colònies a l’institut de Gironella

El Consell Comarcal del Berguedà introduirà a mitjans d’octubre una nova ruta de transport escolar per acostar els nens i nenes de Cal Rosal, la Plana, l’Ametlla de Casserres, Viladomiu Nou i Viladomiu Vell a l’institut Pere Fontdevila de Gironella. La nova ruta va destinada als alumnes d’ESO i batxillerat que viuen en nuclis aïllats, complementarà la ruta Sant Cristòfol-Sagàs-La Quar-Olvan-Institut i podrà ser utilitzada per viatgers de la línia regular.

La introducció de la nova ruta respon a les reivindicacions de la comunitat educativa i del propi Ajuntament de Gironella. Amb aquest canvi, tant en la ruta que es manté com en la que s’introdueix es retalla ostensiblement la durada dels trajectes. Per als alumnes d’ESO que viuen en un municipi on no hi ha centre de secundària i necessiten desplaçar-se a l’institut, el transport és gratuït. En canvi, els que alumnes d’ESO que viuen en un poble que ja té centre i els alumnes de batxillerat hauran de pagar el servei.

En aquestes rutes, com en totes les altres línies de transport escolar, el Consell Comarcal monitoritza a temps real la durada dels trajectes, l’assistència, el compliment d’horaris i totes les incidències que es puguin produir, a través de tauletes electròniques.

Es poden consultar tots els horaris de les rutes de transport escolar, AQUÍ.