Ermínia Altarriba deixa la primera línia política per donar pas a l’alcaldable d’ERC per a les eleccions del 2019

La portaveu d’Esquerra (ERC) a l’Ajuntament de Berga, Ermínia Altarriba, viurà aquesta setmana el seu últim ple de la legislatura. Altarriba presentarà la renúncia just després de la sessió de dijous per poder intervenir i acomiadar-se de la resta de regidors. El seu lloc l’ocuparà a partir d’aquest octubre l’alcaldable del partit per a les properes eleccions, Ramon Camps.

Altarriba ha explicat en roda de premsa que va prendre la decisió el mes de juliol, quan la militància va escollir Ramon Camps com a alcaldable en unes votacions on ella era l’altra candidata. “Crec que el millor que puc fer és donar el relleu a qui el partit ha donat confiança”, ha dit.

Per la seva banda, el partit ha desmentit que hagi forçat la decisió d’Ermínia Altarriba per fer lloc a Camps. El president local, Aleix Camprubí, ha recalcat que la decisió d’Altarriba és del tot personal i ha recordat que l’executiva no es va decantar per cap dels dos candidats en les primàries perquè “tots dos ens semblaven vàlids”. En aquesta línia, el president ha assegurat que “és un moment que no volíem que arribés” i ha destacat la dedicació d’Altarriba: “Hi ha posat les hores que tenia i les que no tenia”.

Com a número 5 del partit en les eleccions del 2015, Aleix Camprubí era la primera persona amb dret a ocupar el lloc d’Altarriba al ple, però hi va renunciar per assumptes personals i laborals. També ho va fer la número 6, Queralt Fernández, pels mateixos motius; de manera que Camps, número 7, en els darrers comicis ha passat a tenir via lliure per entrar al ple abans del previst.

Camps serà el portaveu del grup i tindrà al costat Jordi Pujals i Dolors Tous, que han confirmat que, en principi, seguiran com a regidors fins al final de la legislatura. A més, Camps ha assegurat que vol a Pujals i a Tous en els primers llocs de la llista del 2019, però ha recalcat que “ells també ho han de voler” i que “és una decisió que ha de prendre tot el partit”. Altarriba, per la seva banda, no ha tancat la porta a ser a la llista però ara mateix no es veu a primera línia.