Els empresaris de la construcció demanen a l’Ajuntament de Berga que acceleri l’atorgament de llicències d’obra

Els empresaris del sector de la construcció al Berguedà segueixen fent pressió a l’Ajuntament de Berga perquè resolgui la demora a l’hora de concedir o renovar llicències d’obra. Montse Venturós i els regidors Oriol Camps i Francesc Ribera es van reunir amb els empresaris aquest dimecres i van acordar una nova reunió a principis de 2019 on s’analitzarà com ha evolucionat la qüestió.

En la trobada d’aquest dimecres el president de l’ACEB, Josep Fígols, va demanar als membres del govern de la ciutat que prioritzin l’atorgament de llicències d’obra i es fixin objectius, de la mateixa manera que ho fan en les dates de pagament a proveïdors: “L’objectiu ha de ser un màxim de 90 dies”.

En la mateixa línia, els empresaris afectats per les demores van recordar al govern que tenir llicències encallades suposa una pèrdua d’ingressos pel mateix Ajuntament. Els constructors també van plantejar la possibilitat de contractar tècnics externs, com ja es fa en altres municipis, i aprofitar els diners que l’Ajuntament rep amb les llicències per pagar-los.

Per la seva banda, l’Ajuntament va reconèixer els retards i va plantejar possibles solucions a curt termini que es tornaran a debatre en la reunió de principis de 2019. Els membres del govern van recordar als empresaris que la situació econòmica “no és bona” i no ho serà fins l’any 2022, quan el consistori acabarà de pagar tots els crèdits que arrossega des de fa anys.

L’endeutament de l’Ajuntament impedia fer noves contractacions fins fa pocs mesos, però la reducció notable d’aquest deute permetrà fitxar un delineant, un arquitecte i un tècnic de medi ambient en un futur immediat. Aquesta ampliació de personal donarà una mica d’oxigen al departament, i el consistori confia que en els propers mesos les demores en l’atorgament de llicències d’obra es redueixin.

X